Čierne špagety s krevetami

eraserhead - fotkaeraserhead, 22. júla 2013

....tá černota vždy dobre ukáže na tanieri

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
10 ks




Postup

  1. 1

    Dáme variť špagety. Približne 5 minút pred dovarením si na dalšej panvici zahrejeme olej, pridáme časť nasekanej cibuľky a nasekaných rajčín, necháme chvíľu prevoniať a pridáme očistené krevety a celé krevety (celé - neočistené použijeme na dekoráciu), chvíľu to tam poprehadzujeme pridáme uvarené špagety poprehadzujeme na panvici a okamžite podávame ozdobené nasekanou cibuľkou.

Diskusia k receptu

evusik
... tá "černota" na tanieri vyzerá fantasticky.... a určite aj chutí...
snicla
To je taky navod toto. Chvilu to tam poprehadzujeme. Kto nevie ako dlho sa pripravuju krevety ako ma z tohoto vediet ako dlho ich ma prehadzovat? Co je to chvila? Profil mas frajersky, ale aby si cosi vysvetlil polopate, ked uz chces ludi poucovat, to uz nie.
hubata
Mne nezostáva nič iné len súhlasiť so @sniclou a od teba asi oprávnene žiadať aby si rešpektoval to že sme na slovenskej stránke www.varecha.sk a nie na chorvátskej. Ak pridáš na chorvátsku stránku nejaký recept týmto spôsobom zo Slovenska tiež nebudú študovať ako sa vyrába bryndza, takže mňa tiež zaujíma z čoho sú čierne tie špagety. Z krvi chobotníc?
2010
Perfektne :-) nestracaj cas vysvetlovanim aj tak to varit nikdo nebude.
5* odo mna.
tiginko
jejda @hubata dúfam, že tam správne cítim úvodzovky... čierne špagety som si priniesla z Kalábrie, dajú sa teda variť aj doma, keď si ich človek zoženie. Vraj sa farbia sépiovým "atramentom" @snicla verím tomu, že @eraserhead ti veľmi rád pošle podrobný recept e-mailom, keď budeš mať vážny záujem uvariť toto pôsobivé jedlo
snicla
Uplne mi postaci, ked to vysvetli v postupe. Nepotrebujem si s nim sukromne pisat. Ty si jeho sekretarka, ze tak pohotovo reagujes? Jedlo vyzera dobre, ale podla postupu by to malokto uvarila. Aj keby chcel.
evusik
ale veď je to tam napísané - 5 minút pred dovarením špagiet začneme tepelne upravovať najprv cibuľku, rajčiny atď..... a v tých 5-tich minútach je aj prehadzovanie... to by malo stačiť ako návod, veď nikto nevarí so stopkami v rukách...
renulienka
@2010 , nerozumiem preco tolko ironie?Ciernu ryzu , aku mas Ty v recepte som na Slovensku nevidela -co neznamena, ze sa neda niekde zohnat-ale ,,cierne,, spagety a krevety kupis bezne ;-) @hubata , ze by zo sepie? ;-) a daju sa bezne kupit.
2010
99% vsetkych kreviet co sa predavaju v samoskach su uz uvarene a ked pozries tu na Varechu kazdy ich este muci pol hodinu aby poriadne svrdli a este to chvalia, len tak 1 % sa predava surove takzvane zelene a tie treba len chvilu varit pokial nezmenia farbu na cervenu = ako vsetky v samoskach ktore staci len prihriat.
afataga
:-))) ze z krvi :-)))
super si to ukuchtil
@2010 musim protestovat, nie kazdy ich muci pol hodiny
katka78
@Eraserhead veľmi pôsobivé, jednoduché a rýchle. Ďakujem za inšpiráciu, s týmto budem u mojej polovičky za hviezdu :-)

*Čierne špagety som naposledy videla v Bille, dostať ich už na SK bežne.
tinca
ten obrázok ma dostal, krásne a rýchle jedlo:)
evanaaa
Recept je síce zaujímavý pre toho, kto má morské zvieratká rád, ochutnala by som, ak by mi niekto ponúkol.....ale mňa zaujala KONEČNE tvár varecháča, ktorý tu bol známy len pod nickom @2010 - ja som si vždy predstavovala staršieho pána a ono je to mladý chlap a dokonca aj fešný,aj keď má vek uvedený 100rokov. No, @2010 , pekne si nás prekvapil, len nechápem, prečo si sa zatajoval ....ak je to skutočne tvoja podoba.
2010
@evanaaa , dakujem , radsej to teda vymenin za tych papagajov.
Poslem ti TS.
eviana
Krásny farebne nesmierne efektný recepis a vzhľadom na použité suroviny aj chuťovo zaujímavý... tlieskam :) ukladám a rada vyskúšam :)
katka78
Sušené paradajky došli, použila som čerstvé a pridala cesnak. Výborné, ďakujem za inšpiráciu!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia