Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré

gordonko - fotkagordonko, 22. januára 2013
Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré
Foto: gordonko

.jednou z vecí ktoré lúbim je aj vysmážaný karfiol - no nebol ,ale Zobraziť celý popis.jednou z vecí ktoré lúbim je aj vysmážaný karfiol - no nebol ,ale bola BROKOLICA ... no tak som to vyskúšal aj sňou .... podarilo sa

20 - 3 minút
príprava
5 - 7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
 (masť)
príloha :




Postup

  1. 1

    ... do hrnca si dáme zovrieť vodu a osolíme ju , zopár hláv BROKOLICE naporcujeme na menšie kúsky

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 1
  2. 2

    tie potom do polomäkka obvarýme v slanej vode ....

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 2
  3. 3

    polomäkkú ju vyberieme von a je navás či ju opláchnete studenou vodou ,alebo ju necháte tak

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 3
  4. 4

    pripravil sommsi ,,trojobal,, ,ale predstava že budem každú jednu časť BROKOLICE soliť a následne obalovať v múke ma nelákala

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 4
  5. 5

    preto som múku prisypal k rozšlahaným vajíčkam k mlieku a vymiešal som taku jemne hustejšiu ,,kašičku,,

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 5
  6. 6

    túto ,,kašičku,, osolíme namiesto BROKOLICE

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 6
  7. 7

    BROKOLICu namáčane , necháme trochu odkvapkaťa šup snou do strúhanky

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 7
  8. 8

    vysmážame na rozpálenom oleji zo všetkých strán

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 8
  9. 9

    horovo BROKOLICE je osmažená

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 9
  10. 10

    podávame zo zemiakovým piré DOBRÚ CHUŤ

    Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré - obrázok 10

Diskusia k receptu

hubata
klasika, ktorú majú hádam všetci radi a je jedno či vypražíme karfiol alebo brokolicu ....
medulienka122
zajtra ma to čaká, mám predvarenú brokolicu i karfiol, nesiem dcére v rámci "zdravej výživy"(až na to vyprážané ); budem sa tiež prplať až do nemoty:-)), tvoja brokolica a tie zemiačky k tomu - mňam
rela
Brokolicu som ešte nevyprážala a s tým trojobalom si to vymyslel perfektne. Budem tak robiť aj karfiol. Na Vareche sa nič neutají - takže všetko najlepšie a veľa dobrých nápadov
vierutt
Ja tiež obaľujem brokolicu a karfiol tak, ako @gordonko , naučila ma to jedna kuchárka, keď som ešte ako "novomanželka" začínala variť. Teraz namiesto vajec používam hrašku, kvôli delenej strave
aroooo
musím vyskúšať, karfiol vyprážaný mám veľmi rada.Blahoželám k narodkám aj zhodeným kg
gordonko
@medulienka122 Ďakujem , ďakujem , ďakujem ...nič slávnostné , už dávno som ,,sníval,, o gulášiku z hlivy ustricovej a dnes došla na rad + ryža ..recept mam už uložený... zajtra a pozajtra som na školení a narodky sa oslavujú v sobotu na ,,stretku,, z ludmi z pokecu ,tak mam frmol , treba mi spraviť tortu , štrúdlu ,úliky a makovoorieškové guličky som už dokončil , mak mam pomletý - nachystaný ..... prídeš na ,,brigádu ,, ???
gordonko
@aroooo aj Tebe dakujem ... vek prichádza sám ....ale tie kilá treba vyháňať a veru to je fuška
evanaaa
@gordonko , Hraška - neochutená zmes na obalovanie ( je aj ochutená-vanilková na palacinky, ap.).
evanaaa
A k tej brokolici - aj my máme radi vyprážaný karfiol a už som aj rozmýšala o brokolici, veď aj tá je z tej istej čeľade , mala by chutiť.
bambuch
Z hrašky sa dajú robiť výborné placky,slúži aj ako zahusťovadlo omáčok,polievok...odporúčam vyskúšaj !
evanaaa
Ale všetko sa tou Hraškou asi zahusťovať nedá, ja som skúsila guláš a nechutil mi, tam tá hrachová chuť nepasovala, možno do zeleninových jedál skôr, kde chuť hrachu neprekáža. A aj tú sladkú mám, no ešte som z nej neskúšala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia