Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré

Autor receptu: gordonko

.jednou z vecí ktoré lúbim je aj vysmážaný karfiol - no nebol ,ale bola BROKOLICA ... no tak som to vyskúšal aj sňou .... podarilo sa

20 - 3 minút
príprava
5 - 7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ... do hrnca si dáme zovrieť vodu a osolíme ju , zopár hláv BROKOLICE naporcujeme na menšie kúsky
  2. tie potom do polomäkka obvarýme v slanej vode ....
  3. polomäkkú ju vyberieme von a je navás či ju opláchnete studenou vodou ,alebo ju necháte tak
  4. pripravil sommsi ,,trojobal,, ,ale predstava že budem každú jednu časť BROKOLICE soliť a následne obalovať v múke ma nelákala
  5. preto som múku prisypal k rozšlahaným vajíčkam k mlieku a vymiešal som taku jemne hustejšiu ,,kašičku,,
  6. túto ,,kašičku,, osolíme namiesto BROKOLICE
  7. BROKOLICu namáčane , necháme trochu odkvapkaťa šup snou do strúhanky
  8. vysmážame na rozpálenom oleji zo všetkých strán
  9. horovo BROKOLICE je osmažená
  10. podávame zo zemiakovým piré DOBRÚ CHUŤ