Vyprážaná brokolica so zemiakovým pyré
Autor receptu: gordonko
.jednou z vecí ktoré lúbim je aj vysmážaný karfiol - no nebol ,ale bola BROKOLICA ... no tak som to vyskúšal aj sňou .... podarilo sa
20 - 3 minút príprava |
5 - 7 minút tepelná úprava |
Postup
- ... do hrnca si dáme zovrieť vodu a osolíme ju , zopár hláv BROKOLICE naporcujeme na menšie kúsky
- tie potom do polomäkka obvarýme v slanej vode ....
- polomäkkú ju vyberieme von a je navás či ju opláchnete studenou vodou ,alebo ju necháte tak
- pripravil sommsi ,,trojobal,, ,ale predstava že budem každú jednu časť BROKOLICE soliť a následne obalovať v múke ma nelákala
- preto som múku prisypal k rozšlahaným vajíčkam k mlieku a vymiešal som taku jemne hustejšiu ,,kašičku,,
- túto ,,kašičku,, osolíme namiesto BROKOLICE
- BROKOLICu namáčane , necháme trochu odkvapkaťa šup snou do strúhanky
- vysmážame na rozpálenom oleji zo všetkých strán
- horovo BROKOLICE je osmažená
- podávame zo zemiakovým piré
DOBRÚ CHUŤ