Foto: fefe17
Tento punč vznikol spojením viacerých receptov. Mal veľký úspech na návštevách a preto by som ho rada zdielala. Pamätajte, recept si môžete upraviť podľa Zobraziť celý popisTento punč vznikol spojením viacerých receptov. Mal veľký úspech na návštevách a preto by som ho rada zdielala. Pamätajte, recept si môžete upraviť podľa svojich chutí :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,7 l |
|
0,2 l |
|
0,25 l (môže byť s arómou jablka/ pomaranču/citrónu/škorice) |
|
0,25 l (s arómou jablka/pomaranču/škorice) |
|
3 ks |
|
15 g |
|
8 ks |
|
2 čl |
|
4 pl |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
80 g (napr. maliny) |
|
Postup
-
1
- Uvaríme čaje (druh čaju podľa vašej chuti), necháme vyluhovat 5 min a dáme do hrnca. Hrniec držíme počas celého procesu mierne bod bodom varu. Môže byť uzatvorený.
- 2
- Pridáme víno a rum. Celé škorice a mletú škoricu (množstvo podľa chuti). Klinčeky. Citrónovú šťavu. Med podľa chuti. 10 minút varíme.
- 3
- Počas varenia si nakrájame na malé kúsky jablko. Pomaranc a mandarinku ošúpeme, rozdelíme na mesiačiky a tiež nakrájame na malé kúsky. Pridáme do hrnca aby nasiakli škoricovú vôňu. Pridáme do hrnca a varíme ďalších 10 minút. Nakoniec môžme pridať lesné ovocie. Podávame horúce počas chladných zimných večerov :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu