Čučoriedkový cheesecake
Vynikajúci narodeninový čučoriedkový cheesecake
Autor receptu: klarinet
Výborný cheesecake ideálny na
narodeninovú oslavu.
10 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Keksy rozdrvíme v sáčku tĺčikom, zmiešame s roztopeným maslom, nasypeme na spodok tortovej formy a utlačíme. Následne formu s korpusom odložíme na 20 minút do chladničky.
- Zatiaľ si pripravíme čučoriedkové coulis: do hrnca dáme mrazené čučoriedky a 3 lyžice cukru. Občas premiešame. Privedieme ich do varu a miešame, kým nám zmes nezačne hustnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom. Nad misku si dáme sitko, do ktorého nalejeme čučoriedkovú zmes a prepasírujeme. Asi tretinu coulis si oddelíme (zvyšné coulis dáme hneď vychladiť) a za stáleho miešania povaríme ešte 5 minút, vychladíme, natrieme na korpus a znovu formu vložíme do chladničky.
- Vychladenú smotanu na šľahanie (400 ml) vyšľaháme s cukrom a so zvyšným vychladeným coulis, tak aby špičky boli pevné. Do veľkej misky dáme mascarpone a jemne ho prešľaháme s vanilkovým cukrom. Čučoriedkovú šľahačku dáme do misky ku mascarpone a chvíľu ich prešľaháme na nízkych otáčkach, aby sa zmes spojila. Nešľaháme dlho, aby sa šľahačka nezrazila. Zmes natrieme na korpus a vložíme do chladničky.
- Čokoládu nalámeme na kúsky do menšej misky. Smotanu na šľahanie zohrievame kým nebude takmer vriaca, rovnomerne polejeme nalámanú čokoládu a necháme cca 1 minútu postáť. Premiešame. Ganache opatrne vylejeme na zatuhnutý krém a rozotrieme. Dáme zatuhnúť do chladničky. Po vybratí cheesecake ozdobíme cukríkmi a pomocou sušienok vytvoríme dinosaura a robota.