Vynikajúce nadýchané lievance

nelly2511 - fotkanelly2511, 2. januára 2014
Vynikajúce nadýchané lievance
Foto: nelly2511

Lievance som už robila viackrát, no ani raz neboli také jednoduché na prípravu a také chutné. Manžel toto jedlo veľmi neobľubuje, no túto porciu, Zobraziť celý popisLievance som už robila viackrát, no ani raz neboli také jednoduché na prípravu a také chutné. Manžel toto jedlo veľmi neobľubuje, no túto porciu, ktorú vidíte na forte zjedol úplne celú a ešte pýtal aj " dupľu" :)

25
porcií
45 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 ml
20 g
1 PL
1 ks
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Z trošky mlieka, cukru a droždia urobíme kvások( ja si ho nechám cca 15 minút riadne napučať v rýchlokyske), potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť a na toške oleja robíme lievance, ktoré plníme a zdobíme podľa chuti Ja som na plnenie použila zmes amaretto, vriaca voda a jahodový džem.. tieto tri suroviny som zmiešala v pomere, aby mi vznikla redšia hmota podobná toppingu a previedla varom. natrela som medzi každý lievanec, taktiež na vrch, zastriekala šľahačkou a posypala grankom :) sú famózne

Diskusia k receptu

luss44
mňam, chutne vyzerajú, veru by som neodolala :)
ochino
Zdravím Nelly
vynikajúci a jednoduchý recept -určite vyskúšam, mám rád príchuť amaretto /a mám aj vnučku Nellinku- 1 rok-/uklochníme to asi spolu.../

mariamka
velmi pekne a chutne lievance, /u nas dolky :) .. tiez robim len z kysnuteho, su naj.. a ten toping vonavy, musela to byt dobrotka 5* :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia