Východoslovenské holúbky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Z hlávkovej kapusty vyrežeme hlúbik, ponoríme ju do vriacej vody a postupne oddelíme jednotlivé listy, ktoré po zmäknutí vyberieme a necháme vychladnúť. Z kapustných listov odstránime nožom hrubú žilku v strede listu.
- Do vychladnutej ryže pridáme pomleté mäso, vajíčka, polovicu paradajkového pretlaku, cibuľu narezanú na malé kocky, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Touto zmesou plníme kapustné listy, ktoré stáčame do roliek.
- Rolky ukladáme tesne vedľa seba do pekáča. V panvici vyškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme druhú časť paradajkového pretlaku, soľ, korenie a podlejeme vodou (môžeme pridať aj na rezance nakrájané zvyšné kapustné listy). Touto zmesou zalejeme holúbky, ktoré pečieme prikryté v rúre asi 1 hodinu.
|