Výborný makový koláč

ajanka - fotkaajanka, 13. apríla 2014
Výborný makový koláč
Foto: ajanka

Niečo pre lenivé gazdinky. Alebo pre vyťažené ženy? No, nech je už ako chce, tento recept je jednoduchý a zároveň rýchly na prípravu. Veď Zobraziť celý popisNiečo pre lenivé gazdinky. Alebo pre vyťažené ženy? No, nech je už ako chce, tento recept je jednoduchý a zároveň rýchly na prípravu. Veď posúďte sami :-)

20 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
2 hrnčeky
6 PL letná
2 hrnčeky
1/2 bal.
2 hrnčeky
 z bielkov
PLNKA:
300 ml
1 hrnček
1 bal.
250 g




Postup

  1. 1

    Z pripravených surovín si vymiešame cesto, dáme na plech vyložený papierom a pečieme pri 180 stupň. asi 20 min.

  2. 2

    V mlieku rozhabarkujeme zlatý klas s cukrom a uvaríme na hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s maslom.

  3. 3

    Vychladnutý plát potrieme džemom, navrstvíme plnku a polejeme čoko polevou. Ja som plát prekrojila, naplnila, trochu plnky som odložila a tou som potrela vrch koláča. Nakoniec som celý posypala kokosom a grankom.

Diskusia k receptu

ajuska155
tento koláč je super, doma ho pečieme už od dávna, sa pamätám ked som ešte len aktovku na pleciach vláčila a koláč v ešuse do školy :) vždy sme ho volali koláč lenivej ženy a na vrch sme dávali skaramelizované vlašské orechy :)
marikafil
tiež to poznám ako koláč lenivej gazdinej, akurát ho robievam bez plnky, upečený vrch natriem dobrým džemom, najradšej marhuľovým domácim a potiahnem čokoládovou polevou. a keďže na mak som doma zaťažená iba ja, tak mak nahrádzam orechmi...
milad
...dnes upečený a napoly aj zjedený- úžasný mnou zabudnutý koláčik. Ďakujem za pripomenutie.
bavimapiect
Dnes som piekla presne podľa tohto receptu. Milujem všetko sladké, ale oporúčame trocha odobrať z cukru. Bol veľmi sladký. Až príliš. Mala som pár kúskov a mala som dosť! Myslela som, že dostanem cukrovku:D. Makový korpus bol fajn, aj keď bol dosť sladký, ale radšej nabudúce spravím asi len ten a tú maslovú plnku vynechám. Tá bola strašne sladkaaaa. Dám tam džem a čokoládu.:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia