Výborný jablkový zákusok

fazulka - bez fotkyfazulka, 18. januára 2014
Výborný jablkový zákusok
Foto: fazulka

Tento recept mám od bývalej susedky a je naozaj veľmi chutný a osviežujúci. Dá sa piecť už zo skorých letných jabĺčok.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
21 dkg
15 dkg
21 dkg
11 dkg
1/2 bal.
Plnka:
1 kg
6 ks
20 dkg




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť podobne ako na presnidávku. Ak sú kyslé, môžeme pridať cukor podľa chuti. Keď sú jablká skoro rozvarené, odstavíme zo sporáku a necháme vychladnúť. Môžeme si ich pripraviť aj deň dopredu.

  2. 2

    Žĺtka vymiešame s cukrom a héliou dopenista, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Môžeme pridať trochu mlieka na lepšie vymiešanie cesta. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Vymiešame tuhý sneh z bielkov a cukru.

  3. 3

    Asi 10 - 15 minút pred dopečením koláč vytiahneme z rúry, natrieme vychladnutú jablkovú masu a na jablká natrieme vyšľahaný sneh. Dáme dopiecť do rúry. Hotový koláč necháme vychladnúť , aspoň 4 - 5 hodín a pokrájame na úhľadné kúsky.

Diskusia k receptu

daguska
Myslim,ze som to dost dobre nepochopila.To natieranie snehu na jablka.Rada by som upiekla nieco jablkove,netradicne.
majka60
jablkovú masu natrieme na jablká asi snehovú masu opravte to, ináč vyzerá fajn
1x martau
lidia3
na cesto poloupečene sa natrie jablkova masa a na to ide sneh a necha sa zapiesť tento kolač pekavam
motyka
Všetko sa snažíte len kritizovať. Čítajte pozorne bod 3 a všetko je zrozumiteľné. Natrieme jablkovú masu aaa na jablká. Tak, čo je tu nezrozumiteľné. Najprv upečte a potom sa tu vyjadrujte.
jozka2
ano,je to Pravda,velmi zrozumitelne napisane,ze aj ziak 1.triedy pochopi.
3sandra3
@motyka ako môžeme jablkovú masu natrieť na jablká??? A ešte sa spýtam, do toho vyšľahaného snehu nejde ten práškový cukor? a ked nie tam, tak kam?
gjoya
"vytiahneme z rúry, natrieme vychladnutú jablkovú masu a na jablká natrieme vyšľahaný sneh" čo sa na tomto nedá pochopiť... pochopitelné aj pre absolventa osobitnej školy :-)
1x baty
weronikaxxx
no...... ja keď som bola mladá začínajúca kuchárka, tiež som mnohé postupy nechápala - čo skúsenejšie chápu ako samozrejmé.........
ale chcela som vlastne povedať, že tento koláčik robievam (možno mám trolinku iné zloženie cesta) a je naozaj veľmi dobrý, šťavnatý, osviežujúci....... mladé dievčatá! dobre si ochuťte jablkovú plnku! podľa svojich predstáv - lebo tá je dôležitá!
je to naozaj jednoduchý koláčik, nič prešpekulované - ale výýbornýý :-)
1x baty
baty
velmi dobry kolacik,sladky ale nie prilis
1x baty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia