Výborný jablkový zákusok

fazulka - bez fotkyfazulka, 18. januára 2014
Výborný jablkový zákusok
Foto: fazulka

Tento recept mám od bývalej susedky a je naozaj veľmi chutný a osviežujúci. Dá sa piecť už zo skorých letných jabĺčok.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
21 dkg
15 dkg
21 dkg
11 dkg
1/2 bal.
Plnka:
1 kg
6 ks
20 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť podobne ako na presnidávku. Ak sú kyslé, môžeme pridať cukor podľa chuti. Keď sú jablká skoro rozvarené, odstavíme zo sporáku a necháme vychladnúť. Môžeme si ich pripraviť aj deň dopredu.

  2. 2

    Žĺtka vymiešame s cukrom a héliou dopenista, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Môžeme pridať trochu mlieka na lepšie vymiešanie cesta. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Vymiešame tuhý sneh z bielkov a cukru.

  3. 3

    Asi 10 - 15 minút pred dopečením koláč vytiahneme z rúry, natrieme vychladnutú jablkovú masu a na jablká natrieme vyšľahaný sneh. Dáme dopiecť do rúry. Hotový koláč necháme vychladnúť , aspoň 4 - 5 hodín a pokrájame na úhľadné kúsky.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Všetko sa snažíte len kritizovať. Čítajte pozorne bod 3 a všetko je zrozumiteľné. Natrieme jablkovú masu aaa na jablká. Tak, čo je tu nezrozumiteľné. Najprv upečte a potom sa tu vyjadrujte.
"vytiahneme z rúry, natrieme vychladnutú jablkovú masu a na jablká natrieme vyšľahaný sneh" čo sa na tomto nedá pochopiť... pochopitelné aj pre absolventa osobitnej školy :-)
no...... ja keď som bola mladá začínajúca kuchárka, tiež som mnohé postupy nechápala - čo skúsenejšie chápu ako samozrejmé.........
ale chcela som vlastne povedať, že tento koláčik robievam (možno mám trolinku iné zloženie cesta) a je naozaj veľmi dobrý, šťavnatý, osviežujúci....... mladé dievčatá! dobre si ochuťte jablkovú plnku! podľa svojich predstáv - lebo tá je dôležitá!
je to naozaj jednoduchý koláčik, nič prešpekulované - ale výýbornýý :-)

Pridaj komentár k receptu: