Foto: fazulka
Tento recept mám od bývalej susedky a je naozaj veľmi chutný a osviežujúci. Dá sa piecť už zo skorých letných jabĺčok.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť podobne ako na presnidávku. Ak sú kyslé, môžeme pridať cukor podľa chuti. Keď sú jablká skoro rozvarené, odstavíme zo sporáku a necháme vychladnúť. Môžeme si ich pripraviť aj deň dopredu.
- 2
Žĺtka vymiešame s cukrom a héliou dopenista, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Môžeme pridať trochu mlieka na lepšie vymiešanie cesta. Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Vymiešame tuhý sneh z bielkov a cukru.
- 3
Asi 10 - 15 minút pred dopečením koláč vytiahneme z rúry, natrieme vychladnutú jablkovú masu a na jablká natrieme vyšľahaný sneh. Dáme dopiecť do rúry. Hotový koláč necháme vychladnúť , aspoň 4 - 5 hodín a pokrájame na úhľadné kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale chcela som vlastne povedať, že tento koláčik robievam (možno mám trolinku iné zloženie cesta) a je naozaj veľmi dobrý, šťavnatý, osviežujúci....... mladé dievčatá! dobre si ochuťte jablkovú plnku! podľa svojich predstáv - lebo tá je dôležitá!
je to naozaj jednoduchý koláčik, nič prešpekulované - ale výýbornýý :-)