Výborný jablkový zákusok
Autor receptu: fazulka
Tento recept mám od bývalej susedky a je naozaj veľmi chutný a osviežujúci. Dá sa piecť už zo skorých letných jabĺčok.
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme plnku. jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme variť podobne ako na presnidávku. Ak sú kyslé, môžeme pridať cukor podľa chuti. Keď sú jablká skoro rozvarené, odstavíme zo sporáku a necháme vychladnúť. Môžeme si ich pripraviť aj deň dopredu.
- Žĺtka vymiešame s cukrom a héliou dopenista, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Môžeme pridať trochu mlieka na lepšie vymiešanie cesta.
Cesto natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Dáme piecť do vyhriatej rúry.
Vymiešame tuhý sneh z bielkov a cukru.
- Asi 10 - 15 minút pred dopečením koláč vytiahneme z rúry, natrieme vychladnutú jablkovú masu a na jablká natrieme vyšľahaný sneh. Dáme dopiecť do rúry.
Hotový koláč necháme vychladnúť , aspoň 4 - 5 hodín a pokrájame na úhľadné kúsky.