Foto: nancy1974
Plná záhrada napadaných jabĺk, tak ich treba nejako zúžitkovať, mňam :-)
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Z múky, masla, práškového cukru, prášku do pečiva a žĺtkov vypracujem hladké cesto a nechám ho chvíľu odpočinúť. Na vymastený a múkou vysypaný plech dám rozvaľkané cesto a dám ho piecť do vyhriatej rúry. Pečiem asi 10 min. a ešte nedopečené vytiahnem z rúry a potriem jablkovou plnkou a snehom z bielkov. znovu vložím do rúry a dopečiem.
- 2
Jablková plnka: očistené a pokrájané jablká s cukrom a troškou vody uvarím na kašu a rozmixujem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@brambora , ja sneh z bielkov dávam už len keď je koláč upečený a len na pár minút. Aj niekedy vypnem rúru a nechám ho už len tak, kým nechytá farbu.
Mne sa tiež ešte nespálila bielková pena, ozaj ju stačí dať najviac 5 minút pred koncom pečenia.