Výborný jablčník s penou

nancy1974 - fotkanancy1974, 4. septembra 2013
Výborný jablčník s penou
Foto: nancy1974

Plná záhrada napadaných jabĺk, tak ich treba nejako zúžitkovať, mňam :-)

20 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
260 g
120 g
1/2 bal.
3 ks
PLNKA:
750 g
100 g
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, masla, práškového cukru, prášku do pečiva a žĺtkov vypracujem hladké cesto a nechám ho chvíľu odpočinúť. Na vymastený a múkou vysypaný plech dám rozvaľkané cesto a dám ho piecť do vyhriatej rúry. Pečiem asi 10 min. a ešte nedopečené vytiahnem z rúry a potriem jablkovou plnkou a snehom z bielkov. znovu vložím do rúry a dopečiem.

  2. 2

    Jablková plnka: očistené a pokrájané jablká s cukrom a troškou vody uvarím na kašu a rozmixujem.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

anina6
nedeľu sme mali tiež jablkový, akurát cesto bolo z celozrnej múky a ovsených vločiek. vydaril sa ti koláčik.
brambora
vyzera dobre... aj ked sa bojim toho snehu :D mne nejakosi ten sneh vzdy "zhori" v tej rure. :(
valeri
Ukladám si ho, aj u mňa v záhrade je jabĺk neúrekom :-)). Ja pečiem všetky jablkáče tak, že dávam surové jablká, na cesto nasypem natenko strúhanku alebo ovsené vločky, aby popili šťavu z jabĺk a dávam to všetko naraz piecť.
@brambora , ja sneh z bielkov dávam už len keď je koláč upečený a len na pár minút. Aj niekedy vypnem rúru a nechám ho už len tak, kým nechytá farbu.
nancy1974
@brambora , ešte nikdy mi neprihorela bielková pena, ale asi preto, že potom koláč dopekám len maximálne 10 min.
evanaaa
Koláče s bielkovým snehom mám rada ( aj nákypy), takýto by som si dala, ešte by som tú plnku posypala drvenými orechami.
Mne sa tiež ešte nespálila bielková pena, ozaj ju stačí dať najviac 5 minút pred koncom pečenia.
ola111
Jablkové koláče sú v tomto období to naj-vydaril sa ti...
anka246
a už sa kláčik pečie.. do bielkovej peny som dala trošku kyseliny citrónovej, pena tak nespľasne.. mám to odskúšané, robím tak ryžový nákyp..