Foto: canadabc
Je to rychlovka, zo surovin, ktore mate bezne doma a chuti vynikajuco.
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vo velkej miske zmiesame spolu muku, cukor, kakao, vanilkovy cukor, sodu bikarbonu a sol. Pridame studenu kavu a olej. Nakoniec primiesame ocot. Cesto vylejeme na vymasteny a pomuceny plech. Lepsie je pouzit mensi plech ak kolac chceme mat vyssi. Pecieme pri 180C asi 25 minut, ked sa uz stred nelepi na sparatko. Nechame vychladnut..chutny je len taky bez nicoho ale mozeme podavat so slahackou a ozdobit hocijakym ovocim. Ja som to na navrh kamosky potrela este marhulovym lekvarom a poliala cokoladou.
www.cbc.ca/bestrecipes/2010/03/easy-chocolate-cake...
pre marianne: oleja aj 200ml myslim bude stacit
ďakujem za recept, koláč je výborný
sudoku34...ano davala som presne 750 mililitrov muky a vsetko v mililitroch
nuž-asi si zabudla priliať kávu-pol litra-tekutej-uvarenej-studenej..určite by sa cesto "lialo" a nebola suchá guľa..to je môj názor..či-sa mýlim..??
stane sa..:-)
Aku ma teda chut?
Inak, urcite urobim, syn (3r) ma alergiu na vajcia aj mlieko, tak sa potesi, Ze kolaaaaac :))) a este cokooo :))
Inak je BOŽSKÝ ! mäkký, nadýchaný a fakt čokoládový. Kávu v ňom necítiť- asi záleží, akú silnú ju urobíš. Ja som dala na pol litra kávy asi 4lyžičky nescy. A bol od nej iba taký nadýchaný, ale uplne čisto čokoládový :) Niečo ako Bowies, ale viac nadýchané :) A navrch ríbezlový džem od starke ja čoko poleva...ach! Odporúčam. Robila som presne podľa postupu, kávu som dávala nie uplne studenú.
Najskôr všetky sypké veci, potom olej a kávu ...rozmixovala a potom ešte ocot a chvíľku pomixovala.
Včera som ho piekla a je výborný mňam :-)
Je to šálkový recept. Jedna šálka má objem 250ml. Takže áno, do tohoto receptu idú 3 šálky múky teda 750ml. Ostatné suroviny tak isto....
Ďakujem, už som to pochopila :) Robila som ho dnes so šľahačkou a s nakrájanými jablkami a je naozaj skvelý :) Uložím si ho :)