Výborný kávový koláč bez vajec

canadabc - fotkacanadabc, 22. marca 2012
Výborný kávový koláč bez vajec
Foto: canadabc

Je to rychlovka, zo surovin, ktore mate bezne doma a chuti vynikajuco.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

750 ml
300 ml
150 ml
2 lyzicky
pol lyzicky
500 ml studena
250 ml
1 ks
3 lyzice




Postup

  1. 1

    Vo velkej miske zmiesame spolu muku, cukor, kakao, vanilkovy cukor, sodu bikarbonu a sol. Pridame studenu kavu a olej. Nakoniec primiesame ocot. Cesto vylejeme na vymasteny a pomuceny plech. Lepsie je pouzit mensi plech ak kolac chceme mat vyssi. Pecieme pri 180C asi 25 minut, ked sa uz stred nelepi na sparatko. Nechame vychladnut..chutny je len taky bez nicoho ale mozeme podavat so slahackou a ozdobit hocijakym ovocim. Ja som to na navrh kamosky potrela este marhulovym lekvarom a poliala cokoladou.

Diskusia k receptu

orchidea
Koláč môže byť ozaj výborný len toho octu sa mi zdá dosť veľa alebo nie?
canadabc
pre orchidea: toho octu nie je vela..mozes pouzit aj jablcny ocot...
pre marianne: oleja aj 200ml myslim bude stacit
canadabc
este opravujem treba pouzit sodu bikarbonu nie prasok do peciva...ospravedlnujem sa za chybu..
erika1244
...vcera som ho skusala prvykrat.....supeeeeeeeeeeeeeeeer kolacik.....dala som na vrch marhulovy lekvar..a poliala cokoladou.....mnaaaaaaaam....!
magdala
takýto koláčik sa mi práve hodí, lebo nemám doma momentálne ani jedno vajíčko.........idem vyskúšať s tou šľahačkou
trubica
Niečo fantastické, včera som ho piekla s 250 ml oleja, nebojte sa, nie je to mastné, keďže tam nie sú vajcia, treba aby sa s mastnotou naviazal lepok z múky do požadovanej konzistencie. S ríbezlovým džemom a čokopolevou, ako pravý Sacher, vdaka za receptík.
vedruska
Nešla som presne podla receptu, nedala som tam ocot iba lyžičku a kávu (iba vodu) a upravila som si ho na formu, ale je riadne dobrý a chuti skoro ako sacher a je s nim menej roboty. Som si nemyslela že bude taký dobrý. (a je aj lacnejší ako sacher :P )
monyna
Včera som skúšala tento koláčik, ale sypal sa mi, na chuť však fantastický. Možno to bolo tým že polovicu dávky polohrubej múky som nahradila celozrnnou :-/
iwuska
hladala som kakaovy kolac, ktory bude uplne jednoduchy na pripravu. cela praca na nom zabrala dokopy asi 5 minut a to uz aj s umytim misky. s dobre osladenou slahackou je uplne famozny, bez polevy aj vsetkeho. a co tiez ocenujem je to, ze som mohla z misky vylizovat popri priprave surove cesto bez strachu z dakej salmonelozoy z vajicka :D
1x hviera
askadaniela
Dnes som ho upiekla, naozaj je výborný a rýchly, navrch som pokládla tenké plátky jabĺk a po upečení som ho potrela glazúrou z marhuľového džemu. Koláčik je šťavnatý, čokoláda sa výborne dopĺňa s jabľčkami a džemom.
ericka
Naozaj jednoduchý koláč, ktorý navyše vyzerá aj veľmi osviežujúci, taký akurát ku kávičke. Zajtra vyskúšam.
ericka
@Canadabc , naozaj, koláč je famózny, ľahučký a šťavnatý.Akurát si ho dávame ku kávičke.Len som dala menej cukru a oleja, ostatné som nemenila.Ďakujem za recept.
anna087
Včera som urobila koláčik v srdiečkovej tortovej forme,akože na Valentína,horúci som natrela marhuľovým džemom a na to čokoládovú polevu.Ozdobila som to ešte šlahačkou a tie moje modelky,ktoré už po šiestej nejedia sa nevedeli ,,dožrať"...Jednoduchý,rýchly,lacný.Super koláčik.Ďakujem
citroen
ja som ho piekol presne podľa receptu a vôbec nie je mastný.Je šťavnatý aj na druhý deň
trilian01
Výborný a rýchly koláč. Dnes som ho upiekla, navrch som dala marhuľový džem, šľahačku a pokvapkala roztopenou čokoládou. 250 ml oleja je v poriadku, ja som dala 220, ale v pohode by zniesol aj viac.
morenajea
FANTASTICKÝ koláč, rýchly a jednoduchý. Dávky som neupravovala - piekla som na klasickom veľkom plechu - na výšku vyšiel presne ako je na obrázku. Chutil naozaj výborne, cesto je mäkkučké ako špongia a šťavnaté aj na druhý deň. Dala som višňový džem + čokoládu.
vanilka111
vyzerá úžasne,ale ocot používam do varenia už len minimálne. mohla by byť citrónová šťava??
livialiv
Dnes som ho robila,je VYNIKAJÚCI! Dala som naň tiež džem a postrúhanú čokoládu,mňamka :-)
miska81
tento koláčik je môj naj ibaže ja mám receptík na šálky.a na vrch dávam kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. mňamka
miska81
sudoku34 ak chcete hodím vám receptík na šálky .čo mám ja.
ivka05
prave ho peciem, tak som zvedava...
sudoku34...ano davala som presne 750 mililitrov muky a vsetko v mililitroch
remcula
Zaujal mne na FB na tvých stránkách. Tyhle recepty já miluji!!! :-)
nesi
Je Veľká noc idem ho upiecť ako slávnostný :-D
baskag
tiež som ho plánovala robiť ako veľkonočný...akurát dnes ráno som ale zistila, že mám pokazenú kuchynskú váhu, tak som ho išla už zavrhnúť a teraz pozerám že sú to všetko ml ? pfuuuha, ok, tak to skúsim- odmerka bude Shaker na protein :)
baskag
Len.... nemám doma ocot- je tam potrebný? akú tam má funkciu?
nesi
už je upečený aj otestovaný ocot tam asi musí byť, asi to kyprí s tou sódou ja si to myslím :-D merala som mililitre a potom som to odvážila aby som v
nesi
vedela váhu je dobrý ,dala som marhuľový džem a čokoládovú polevu
shelbygt2
to co je toto????ludkovia akurat ho robim ,ale co mne vzniklo zmiesanim potrebnych surovin???jedna velka gula a skoro mi zhorel rucny mixer!!kde som urobila chybu?sla som presne krok po kroku podla receptu,,a jasne ze sa nedal "vyliat" na plech!!!juuuuuuj pomooooooooooooc
radost
@shelbygt2
nuž-asi si zabudla priliať kávu-pol litra-tekutej-uvarenej-studenej..určite by sa cesto "lialo" a nebola suchá guľa..to je môj názor..či-sa mýlim..??

stane sa..:-)
lajlala
Ked tam ide kava, ako to, ze je cokoladovy? Toto nejde do hlavy mne...;)
Aku ma teda chut?
Inak, urcite urobim, syn (3r) ma alergiu na vajcia aj mlieko, tak sa potesi, Ze kolaaaaac :))) a este cokooo :))
baskag
500ml kávy treba pridať v tekutom stave, nie iba nasypať ;)
Inak je BOŽSKÝ ! mäkký, nadýchaný a fakt čokoládový. Kávu v ňom necítiť- asi záleží, akú silnú ju urobíš. Ja som dala na pol litra kávy asi 4lyžičky nescy. A bol od nej iba taký nadýchaný, ale uplne čisto čokoládový :) Niečo ako Bowies, ale viac nadýchané :) A navrch ríbezlový džem od starke ja čoko poleva...ach! Odporúčam. Robila som presne podľa postupu, kávu som dávala nie uplne studenú.
Najskôr všetky sypké veci, potom olej a kávu ...rozmixovala a potom ešte ocot a chvíľku pomixovala.
krpata
Nevie mi niekto z vas poradit,piekla som tiez tento kolac chutovo vyborny,ale sa mi mrvil a nedal pekne nakrajat a neviem kde som spravila chybu.
zuzik01
Tých 150 ml kakaa je kakaový prášok alebo klasicky urobiť kakao do mlieka?
siska1995
Ďakujem za recept :-)
Včera som ho piekla a je výborný mňam :-)
nitranka
Perfektný koláč ! Včera a som ho robila a aj bez čokolády či inej polevy je famózny! Ďakujem za recept!
violeta
@veronkadiamond (9.11.2022 14:35)

Je to šálkový recept. Jedna šálka má objem 250ml. Takže áno, do tohoto receptu idú 3 šálky múky teda 750ml. Ostatné suroviny tak isto....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia