Výborné rezance (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

alebo fettuccine s ajvarom, proschutom a syrom...

3-4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...pozrieme do chladničky a skontrolujeme, čo tam máme. Porozmýšľame na čo máme chuť a pripravíme si všetky suroviny, ktoré sme našli. Prerastanú slaninku si nakrájame na malé kocky, cibuľku na polkolieska, cesnak tak akurát a proschuto, alebo údenú suchú šunku tak, ako sa nám chce, mne sa chcelo takto...
  2. ...do väčšieho hrnca dáme variť vodu na rezance (nezabudnúť soľ) a vo woku si vyškvaríme slaninku do chrumkava, keď už skoro je, pridáme cibuľku. Krájame kuracie prsia na rezance a restujeme slaninku s cibuľkou. Pridáme cesnak, chilli papričku a potom aj kuracie prsia, ČMČK (čerstvo mleté čierne korenie), korenie Tandoori masala a soľ. Keď sa suseda príde spýtať, čo fajné varíte, tak to robíte dobre :-)...
  3. ...mäsko je hotové o minútku, pridáme ajvar (domáci, alebo kúpený), necháme prevrieť a pridáme na zjemnenie sladkú smotanu. Rezance sme samozrejme dali variť hneď, ako nám zovrela voda. Omáčku dochutíme, rezance scedíme. TIP: malé kúsky prerastanej chrumkavej slaninky dajú omáčke výbornú chuť, nezabudnite na ňu. Na tanier dáme rezance, na vrch omáčku a nakrájané proschuto, natrháme čerstvú bazalku a ozdobíme syrom, ideálny je parmezán, ale stačí aj obyčajný, tvrdý, dobrý a náš. Podávame so suchým bielym vínom a vidličkou :-)....dobrú chuť