Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z Zobraziť celý popisPiškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.
porcií
príprava
Postup
-
1
Vyšľaháme bielka a pridáme do nich 50 g cukru. Vyšľaháme žĺtky s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor. Znova riadne vyšľaháme. Zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.
- 2
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
- 3
Upečené piškótové cesto sa da použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...