Foto: betty21
Receptov na šuhajdy som na vareche videla veľa, ale tento ešte nie. Robím ho už dlhé roky a každému chutia. Posúďte aj Vy.
40 - 60 podľa veľkos
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
12 - 15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka a cukru uvaríme hustý sirup. Varíme na miernom ohni. Keby sme varili kratšie, miňonky by sa dobre neodliepali z papiera.
- 2
Do uvareného sirupu vmiešame celé maslo a miešame do úplneho roztopenia.
- 3
Do vzniknutej zmesi pridáme celú čokoládu, umyté hrozienka a pomleté orechy. Všetko rýchlo premiešame.
- 4
Plníme do košíčkov. Vrch môžeme ozdobiť hrozienkom, orechom, kandizovaným ovocím, alebo malými cukríkmi. Necháme voľne stuhnúť aspoň 10 - 12 hod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu