Výborné miňonky (šuhajdy)
Autor receptu: betty21
Receptov na šuhajdy som na vareche videla veľa, ale tento ešte nie. Robím ho už dlhé roky a každému chutia. Posúďte aj Vy.
40 - 60 podľa veľkos porcií |
50 minút príprava |
12 - 15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka a cukru uvaríme hustý sirup. Varíme na miernom ohni. Keby sme varili kratšie, miňonky by sa dobre neodliepali z papiera.
- Do uvareného sirupu vmiešame celé maslo a miešame do úplneho roztopenia.
- Do vzniknutej zmesi pridáme celú čokoládu, umyté hrozienka a pomleté orechy. Všetko rýchlo premiešame.
- Plníme do košíčkov. Vrch môžeme ozdobiť hrozienkom, orechom, kandizovaným ovocím, alebo malými cukríkmi. Necháme voľne stuhnúť aspoň 10 - 12 hod.