Foto: kixia
Miluje ju celá rodina...dokonca som ju musela naučiť variť aj svokru :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
100 ml |
|
125 g |
|
5 - 6 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
|
|
2 PL (alebo vegeta) |
|
1 - 2 PL |
|
(alebo maslo) |
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistíme si cibuľu a cesnak. Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme ju do sklovita na oleji alebo masle (v hrnci).
- 2
Orestovanú cibuľu zalejeme cca 2,5 l vody a necháme ju zovrieť.
- 3
Do vriacej vody pridáme mrazený špenát. Počkáme, kým sa začne variť a pridáme k nemu solčianku (vegetu), rascu (nebojte sa pridať) a podľa chuti soľ a čierne korenie. Všetko cca 10min spolu povaríme a pridáme pretlačené strúčiky cesnaku.
- 4
V miske si zatiaľ vymiešame hladkú hmotu zo smotán a múky. Zmes pridáme do polievky (na miernom ohni) a za stáleho miešania, najlepšie metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Polievku povaríme ešte tak cca 10min.
- 5
V miske si rozšľaháme metličkou 2 celé vajcia a postupne ich vmiešavame (metličkou) do horúcej polievky. Počkáme, kým sa kúsky vajíčka "zdrcnú" a polievku odstavíme z ohňa.
- 6
Polievku servírujeme tak, že do nej nasypeme chlebové krutóny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu