Výborná špenátová polievka

kixia - fotkakixia, 28. júla 2014
Výborná špenátová polievka
Foto: kixia

Miluje ju celá rodina...dokonca som ju musela naučiť variť aj svokru :)

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250  g
100  ml
125  g
5 - 6 strúčiky
1  ks
1  ČL
2  PL (alebo vegeta)
1 - 2  PL
 (alebo maslo)
2  ks




Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľu a cesnak. Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme ju do sklovita na oleji alebo masle (v hrnci).

  2. 2

    Orestovanú cibuľu zalejeme cca 2,5 l vody a necháme ju zovrieť.

  3. 3

    Do vriacej vody pridáme mrazený špenát. Počkáme, kým sa začne variť a pridáme k nemu solčianku (vegetu), rascu (nebojte sa pridať) a podľa chuti soľ a čierne korenie. Všetko cca 10min spolu povaríme a pridáme pretlačené strúčiky cesnaku.

  4. 4

    V miske si zatiaľ vymiešame hladkú hmotu zo smotán a múky. Zmes pridáme do polievky (na miernom ohni) a za stáleho miešania, najlepšie metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Polievku povaríme ešte tak cca 10min.

  5. 5

    V miske si rozšľaháme metličkou 2 celé vajcia a postupne ich vmiešavame (metličkou) do horúcej polievky. Počkáme, kým sa kúsky vajíčka "zdrcnú" a polievku odstavíme z ohňa.

  6. 6

    Polievku servírujeme tak, že do nej nasypeme chlebové krutóny.

Diskusia k receptu

ivav
Aj ja som dnes uvarila špenátovú, recept takmer navlas rovnaký /bez krutónov/. Je výborná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia