Výborná šálková bábovka

evicka01 - fotkaevicka01, 20. septembra 2015
Výborná šálková bábovka
Foto: evicka01

Tento recept mám od mojej maminy. Jej bábovka mi chutila zo všetkých ochutnaných najlepšie. Možno práve preto, že nie je suchá, lebo nemám rada Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej maminy. Jej bábovka mi chutila zo všetkých ochutnaných najlepšie. Možno práve preto, že nie je suchá, lebo nemám rada suché koláče, ktoré sa drobia a na druhý deň už za veľa nestoja. Bábovka je výborná, ľahučká, príprava je jednoduchá.

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1 šálka
2 kusy
1 balíček
3/4 šálky
1 šálka
1 šálka
3/4 balíčka
podľa chuti (nemusia byť)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Práškový cukor, mlieko, vajíčka, vanilkový cukor, olej vymiešame, pridáme do zmesi múku a prášok do pečiva.

  2. 2

    Ak chcema mať bábovku dvojfarebnú, odložíme tretinu cesta, do neho vmiešame kakao. Dve tretiny cesta vylejeme do bábovkovej formy. Mne sa osvedčila silikónová forma, ktorú nie je potrebné natierať a bábovka sa ľahučko vyklopí. Zvyšnú kakovú tretinu opatrne vlejeme po obvode bávovky.

  3. 3

    My ju máme radi s orieškami a hrozienkami, takže nasypem aj hrsť posekaných orechov a hrozienok. Pečiem pri cca na 100 C asi 50 minút, na záver pridám teplotu na 170 stupňov, aby bol vrch bábovky chrumkavý. Samozrejme teplotu prispôsobte vašej rúre:)))

Diskusia k receptu

monnikka
recept na dobrú bábovku sa vždy hodí, mám svoju obľúbenú, ale aj túto isto vyskúšam, aký objem má šálka, ktorú používaš?
janara
dalšia možnosť uplatnenia bublaninového cesta
babkamt
upiekla si chutnú bábovku. Hrnčekové recepty sú šikovné, rýchlo je zarobené cesto. Nemusí sa vyberať váha. Vitaj na Vareche.
siskam
Musí byť výborná. Na fotke vyzerá dobre.
marianne
dobrych baboviek nie je nikdy dost, tato vyzera velmi dobre
evicka01
Zdravím, som tu nová, recepty od Vás, ktoré sa mi páčia, si ukldám do kuchárskej knihy, ktorú som si tu na Vareche vytvorila. A chcela by som popridávať moje overené receptyy. Novinky to asi nebudú, ale každý z nás má iné chute, tak ...:)))))
1x asgnr
evicka01
Zdravím, som tu nová, recepty od Vás, ktoré sa mi páčia, si ukldám do kuchárskej knihy, ktorú som si tu na Vareche vytvorila. A chcela by som popridávať moje overené receptyy. Novinky to asi nebudú, ale každý z nás má iné chute, tak ...:)))))
kucharka
Včera som robila túto bábovku .... začala krásne podľa receptu, dvojfarebnú .... a už keď som išla dať bábovku do rúry a varešku do umývadla, tak som varešku olízla a prišla som nato, že som zabudla dať cukor! Takže cesto ešte raz do misky, samozrejme kakaová časť sa vmiešala do celého cesta ... a tak ma v rýchlosti napadlo, že tam nakrájam aj na kocky pokrájané jabĺčka, aby tá bábovka nebola len taká "obyčajná" .
Takže, aj keď sa bábovka na fotke na tú tvoju vôbec nepodobá, ver mi, je to podľa tvojho receptu a nakoniec do dopadlo všetko dobre - teda veľmi chutne :-)))
Ďakujem za recept a skúsim ešte raz, tento raz hneď aj s cukrom!
Pekný víkend.



hadik
@Kucharka (22.9.2017 19:44)

Presne takto to dopadne, keď sa skríži bábovka, donut a placka. :-)
jandan
Takže tých 100°C je riadna hlúposť. Po 60min. bolo cesto ešte stále surové.
lelask
To naozaj na 100 stupňoch? Po 50 minútach bola cesto stále surové, ani sa nehlo. Dala som na 170 a potom uz cela dopraskala a poskočila len trosku. Tak neviem teda, kde sa stala chyba. Poradíte?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia