Foto: evicka01
Tento recept mám od mojej maminy. Jej bábovka mi chutila zo všetkých ochutnaných najlepšie. Možno práve preto, že nie je suchá, lebo nemám rada Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej maminy. Jej bábovka mi chutila zo všetkých ochutnaných najlepšie. Možno práve preto, že nie je suchá, lebo nemám rada suché koláče, ktoré sa drobia a na druhý deň už za veľa nestoja. Bábovka je výborná, ľahučká, príprava je jednoduchá.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 šálka |
|
1 šálka |
|
2 kusy |
|
1 balíček |
|
3/4 šálky |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
3/4 balíčka |
|
podľa chuti (nemusia byť) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Práškový cukor, mlieko, vajíčka, vanilkový cukor, olej vymiešame, pridáme do zmesi múku a prášok do pečiva.
- 2
Ak chcema mať bábovku dvojfarebnú, odložíme tretinu cesta, do neho vmiešame kakao. Dve tretiny cesta vylejeme do bábovkovej formy. Mne sa osvedčila silikónová forma, ktorú nie je potrebné natierať a bábovka sa ľahučko vyklopí. Zvyšnú kakovú tretinu opatrne vlejeme po obvode bávovky.
- 3
My ju máme radi s orieškami a hrozienkami, takže nasypem aj hrsť posekaných orechov a hrozienok. Pečiem pri cca na 100 C asi 50 minút, na záver pridám teplotu na 170 stupňov, aby bol vrch bábovky chrumkavý. Samozrejme teplotu prispôsobte vašej rúre:)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takže, aj keď sa bábovka na fotke na tú tvoju vôbec nepodobá, ver mi, je to podľa tvojho receptu a nakoniec do dopadlo všetko dobre - teda veľmi chutne :-)))
Ďakujem za recept a skúsim ešte raz, tento raz hneď aj s cukrom!
Pekný víkend.
Presne takto to dopadne, keď sa skríži bábovka, donut a placka. :-)
Nízka teplota pečenia 100 st. je určite málo.