Výborná šálková bábovka

evicka01 - fotkaevicka01, 20. septembra 2015
Výborná šálková bábovka
Foto: evicka01

Tento recept mám od mojej maminy. Jej bábovka mi chutila zo všetkých ochutnaných najlepšie. Možno práve preto, že nie je suchá, lebo nemám rada suché koláče, ktoré sa drobia a na druhý deň už za veľa nestoja. Bábovka je výborná, ľahučká, príprava je jednoduchá.

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1 šálka
2 kusy
1 balíček
3/4 šálky
1 šálka
1 šálka
3/4 balíčka
podľa chuti (nemusia byť)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Práškový cukor, mlieko, vajíčka, vanilkový cukor, olej vymiešame, pridáme do zmesi múku a prášok do pečiva.

  2. 2

    Ak chcema mať bábovku dvojfarebnú, odložíme tretinu cesta, do neho vmiešame kakao. Dve tretiny cesta vylejeme do bábovkovej formy. Mne sa osvedčila silikónová forma, ktorú nie je potrebné natierať a bábovka sa ľahučko vyklopí. Zvyšnú kakovú tretinu opatrne vlejeme po obvode bávovky.

  3. 3

    My ju máme radi s orieškami a hrozienkami, takže nasypem aj hrsť posekaných orechov a hrozienok. Pečiem pri cca na 100 C asi 50 minút, na záver pridám teplotu na 170 stupňov, aby bol vrch bábovky chrumkavý. Samozrejme teplotu prispôsobte vašej rúre:)))

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Desiata, Dezerty, Olovrant, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu