Výborná šálková bábovka

Autor receptu: evicka01

Tento recept mám od mojej maminy. Jej bábovka mi chutila zo všetkých ochutnaných najlepšie. Možno práve preto, že nie je suchá, lebo nemám rada suché koláče, ktoré sa drobia a na druhý deň už za veľa nestoja. Bábovka je výborná, ľahučká, príprava je jednoduchá.

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor, mlieko, vajíčka, vanilkový cukor, olej vymiešame, pridáme do zmesi múku a prášok do pečiva.
  2. Ak chcema mať bábovku dvojfarebnú, odložíme tretinu cesta, do neho vmiešame kakao. Dve tretiny cesta vylejeme do bábovkovej formy. Mne sa osvedčila silikónová forma, ktorú nie je potrebné natierať a bábovka sa ľahučko vyklopí. Zvyšnú kakovú tretinu opatrne vlejeme po obvode bávovky.
  3. My ju máme radi s orieškami a hrozienkami, takže nasypem aj hrsť posekaných orechov a hrozienok. Pečiem pri cca na 100 C asi 50 minút, na záver pridám teplotu na 170 stupňov, aby bol vrch bábovky chrumkavý. Samozrejme teplotu prispôsobte vašej rúre:)))