Výborná šálková bábovka
Autor receptu: evicka01
Tento recept mám od mojej maminy. Jej bábovka mi chutila zo všetkých ochutnaných
najlepšie. Možno práve preto, že nie je suchá, lebo nemám rada suché koláče, ktoré sa
drobia a na druhý deň už za veľa nestoja. Bábovka je výborná, ľahučká, príprava je
jednoduchá.
5 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Práškový cukor, mlieko, vajíčka, vanilkový cukor, olej vymiešame, pridáme do zmesi múku a prášok do pečiva.
- Ak chcema mať bábovku dvojfarebnú, odložíme tretinu cesta, do neho vmiešame kakao.
Dve tretiny cesta vylejeme do bábovkovej formy. Mne sa osvedčila silikónová forma, ktorú nie je potrebné natierať a bábovka sa ľahučko vyklopí.
Zvyšnú kakovú tretinu opatrne vlejeme po obvode bávovky.
- My ju máme radi s orieškami a hrozienkami, takže nasypem aj hrsť posekaných orechov a hrozienok.
Pečiem pri cca na 100 C asi 50 minút, na záver pridám teplotu na 170 stupňov, aby bol vrch bábovky chrumkavý. Samozrejme teplotu prispôsobte vašej rúre:)))