Vtáčie mlieko

Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 4. septembra 2013
Vtáčie mlieko
Foto: Robert Hüttner
4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 PL
800 ml
1 bal.
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtky zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom a troškou mlieka.

  2. 2

    Mlieko zohrejeme a postupne doň dávame obláčiky snehu, po chvíľke ich obrátime, vyberieme a dáme do hlbšej misky alebo na tanier.

  3. 3

    Zlatý klas rozhabarkujeme v studenom mlieku, pridáme žĺtky zmiešané s cukrom a za stáleho miešania prilievame k vriacemu mlieku. Podávame do misiek, navrch poukladáme snehové obláčiky.

Diskusia k receptu

tiginko
obľúbený dezert mojej mladosti... ešte treba podotknúť, že sa má podávať vychladené, keď sú obláčiky vlažné, majú nie práve najpríjemnejšiu chuť
pseudocognac
Snehy nelubim, ale vyzera to tak krasne , ze sa mi zbiehaju slinky...a mate krasne tematicke misticky a obrusy.
mariamka
ja aj do snehu davam stipku cukru, potom nie je taky neprijemny, mlieko musi vriet, ked sa vklada sneh, chvilku ovarit hned vybrat, mame to radi, tak ako ja volakedy, tak aj moji chlapci teraz
radost
booožeee..toto bol kedysi v našej rodine gurmánsky sviatok-mama raz za rok urobila-a ja som sa tak nádherne -ako len decko vie- na maškrtu tešila...nádherné spomienkovo..
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Pochúťka mojej mladosti. Chodila som naň do mliečneho baru v BA. Podľa tohto receptu ho zasa urobím, ako malú spomienku.
evanaaa
Ja som to robila kedysi dávno, ale niekedy som na snehové halušky dala trošku lekváru, moja mama zas robila pre zmenu tak, že do skorouvareného dala bobule hrozna, ešte chvíľu povarila a aj to bolo dobré.
kono1
Na dno mysky by som dal ešte detské piškóty. Tak to robil môj otec a bolo to mňam perfektné ako deti sme to takto milovali a nemohli sme sa toho dojest,boli sme schopní zjesť aj 2L na posedenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia