Vtáčie mlieko
Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 4. septembra 2013
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 4. septembra 2013

Foto: Robert Hüttner
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov vyšľaháme sneh a žĺtky zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom a troškou mlieka.
- 2
Mlieko zohrejeme a postupne doň dávame obláčiky snehu, po chvíľke ich obrátime, vyberieme a dáme do hlbšej misky alebo na tanier.
- 3
Zlatý klas rozhabarkujeme v studenom mlieku, pridáme žĺtky zmiešané s cukrom a za stáleho miešania prilievame k vriacemu mlieku. Podávame do misiek, navrch poukladáme snehové obláčiky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu