Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Myslel som si,že je to jednoduchšia záležitosť.

Postup

  1. Dáme si variť 1000 ml mlieka do ktorého vsypeme 150 g viackrát opláchnutej guľatozrnnej ryže.Varíme ju zhruba 30 minút pokiaľ ryža nebude úplne makká.Po jej uvarení primiešame do nej 5 pl kryštálového cukru a 60 g čokolády.Ja som použil 74 % čokoládu.Túto zmes zakryjeme pokrievkou a necháme ju vychladúť.
  2. Čokoládová ryža bude po vychladnutí vyzerať takto ako je to na obr.2
  3. Zo 4 bielkov a 1 pl kryštálového cukru si vymiešame tuhý sneh.Tento sneh po lyžičkách vložíme do 600 ml vrelého mlieka.Kopčeky z bielok musíme obariť z obidvoch strán.No obárame ich len veľmi krátko iinak sa nám zrazia a veľmi sa zmenšia.
  4. Bielky po uvarení scedíme.
  5. Vymiešame 4 žltky s pridaním 50 g kryštálového cukru a 1 ks vanilkového cukru.Horúce mlieko v ktorom sme varili tuhý sneh z bielkov precedíme a nalejeme po častiach na vymiešané žltky.Do tejto horúcej žltkovej hmoty potom primiešame 1 vanilkový puding ktorý sme rozmiešali v 200 ml studeného mlieka a zmes povaríme do zhustnutia.
  6. Hotový puding by mal byť hladký.Puding som zakryl mikroténovým sáčkom a dal som ho na chladnejšie miesto.Mne dobre poslúžilo miesto na balkóne.
  7. Do pohára určené na takéto účely naložíme najprv čokoládovú ryžu.
  8. Na čokoládovú ryžu naložíme vtáčie mlieko resp.vtáčí puding.
  9. A nakoniec na dielo dáme uvarený sneh z bielkov a nastrúhanú čokoládu.Źelám vám dorú chuť.