Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Myslel som si,že je to jednoduchšia záležitosť.
Postup
- Dáme si variť 1000 ml mlieka do ktorého vsypeme 150 g viackrát opláchnutej guľatozrnnej
ryže.Varíme ju zhruba 30 minút pokiaľ ryža nebude úplne makká.Po jej uvarení primiešame do nej 5 pl kryštálového cukru a 60 g čokolády.Ja som použil 74 % čokoládu.Túto zmes zakryjeme pokrievkou a necháme ju vychladúť.
- Čokoládová ryža bude po vychladnutí vyzerať takto ako je to na obr.2
- Zo 4 bielkov a 1 pl kryštálového cukru si vymiešame tuhý sneh.Tento sneh po lyžičkách vložíme do 600 ml vrelého mlieka.Kopčeky z bielok musíme obariť z obidvoch strán.No obárame ich len veľmi krátko iinak sa nám zrazia a veľmi sa zmenšia.
- Bielky po uvarení scedíme.
- Vymiešame 4 žltky s pridaním 50 g kryštálového cukru a 1 ks vanilkového cukru.Horúce mlieko v ktorom sme varili tuhý sneh z bielkov precedíme a nalejeme po častiach na vymiešané žltky.Do tejto horúcej žltkovej hmoty potom primiešame 1 vanilkový puding ktorý sme rozmiešali v 200 ml studeného mlieka a zmes povaríme do zhustnutia.
- Hotový puding by mal byť hladký.Puding som zakryl mikroténovým sáčkom a dal som ho na chladnejšie miesto.Mne dobre poslúžilo miesto na balkóne.
- Do pohára určené na takéto účely naložíme najprv čokoládovú ryžu.
- Na čokoládovú ryžu naložíme vtáčie mlieko resp.vtáčí puding.
- A nakoniec na dielo dáme uvarený sneh z bielkov a nastrúhanú čokoládu.Źelám vám dorú chuť.