Voňavé zemiaky

Autor receptu: makinka31

Mám rada rýchle recepty a tento zvlášť, pretože prevonia celú domácnosť . Určite ste vyskúšali, ak náhodou nie, tak stojí to za to:)

15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je úplne jednoduchý. Najskôr si zemiaky očistíme, zapneme rúru, pokiaľ zemiaky nakrájame na hranolky alebo mesiačiky, tak sa rúra zohreje. Plech potrieme buď bravčovou masťou alebo olejom. Dáme zemiaky, ktoré osolíme, pridáme rascu a nakoniec prelisovaný cesnak. Zemiaky premiešame a dáme do rúry. Na vrch môžeme ale nemusíme podávať plátky slaninky.
  2. Počas pečenia zemiakov sa bude šíriť nádherná vôňa cesnaku a tí, ktorí ho majú radi sa budú pýtať, čo to tak dobre vonia.
  3. Po upečení vyberieme z rúry a môžeme podávať. Keďže sa zemiačky trocha prilepia, môžeme ich konzumovať ako kedysi:) Položíme na stôl a jednoducho vidličkou všetci spolu. Kto si potrpí na krajšie stolovanie, použije taniere. Je na vás, s čím ich budete podávať- kečup, tatárska omáčka alebo ako príloha k mäsku.... Nám chutia aj samé:)