Voňavé špaldové pečivo (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 3. januára 2013

Jednoduché celozrnné pečivo okorenené černuchou a sušenou koriandrovou vňaťou. Ak nemáte (neverím :-), použite iné.

12
porcií
15 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
1 ks (bio)
2 čl
1 čl
1 PL
1 PL
2 čl
2 čl (sušená)
325 ml
2 PL (za studena lisovaný)




Postup

  1. 1

    Do misy dáme najprv suché suroviny a poriadne ich premiešame. Teplú vodu zmiešame s olejom a postupne ju zapracúvame do suchých surovín - najprv vareškou, potom rukami. Ešte chvíľu rukami miesime. Cesto dáme do misy, ktorú sme vytreli olejom, prikryjeme a necháme kysnúť.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí a tvarujeme pečivo podľa fantázie alebo podľa toho, čo nájdeme na internete či v múdrych knihách :-). Necháme trošku podkysnúť.

  3. 3

    Pečieme asi 15 min pri 190 C.

    Voňavé špaldové pečivo (vegan) - obrázok 3

Diskusia k receptu

stacy77777
páči sa mi recept,tiež často pekávam celozrnné pečivo,priznám sa, o využití černuchy som nevedela vôbec nič,tak som sa aj troška podučila,Google to istí,veľmi zaujímavé
miamia
tento receptik ma velmi zaujal, ukladam... :)
afataga
vyzeraju vyborne, tiez som googlila co je cernucha, myslim, ze ak sa neda, svet sa nezruti :-)
veganvidya
dakujem za komentare. Jasne, ze cernusku mozete nahradit niecim inym. Bude to samozrejme chutit inak. Len som Vam chcela predstavit aj nejake ine čudo :-)
mijaita
Cernuchu pouzivam na vsechno mozne a rada. Spaldova mouka i psenice, i kava jsou vyborne, ale ver, ze ani cerstvou, natoz susenou koriandrovou nat nemam a nikdy mit nebudu, leda bych se chystala spachat sebevrazdu ! :-)
iva63
už su v kk, príležitostne určite vyskúšam, ďakujem
marikafil
vyzerajú famózne, ja robievam špaldový chlieb ale iba so sódou bicarbónou, možno by som mohla pre zmenu urobiť aj s kvasnicami. černuchu používam ako posýpku na domáce slané palice a kupujem ju v predajni Orient v BA - buď vo Farmárskej tržnici alebo v starom Avione. Ale vlani mi jedna cibuľa vybehla do kvetu a tak mám terošku vlastnej černuchy... Akurát tú koriandrovú vňať nemám, akosi sa mi ju už po dva roky nepodarilo vypestovať.
jarunka
Pekne spaldove pecivo, uz som davnejsie nerobila, tak pridu na radu tiez.
zuzik2405
super recept, skúšala som už viackrát a pečivo je stále lepšie a lepšie.Múku miešam - 300g celozrná špaldová a 200 g špaldová T812




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia