Voňavé špaldové pečivo (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Jednoduché celozrnné pečivo okorenené černuchou a sušenou koriandrovou vňaťou. Ak nemáte (neverím :-), použite iné.
12 porcií |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Do misy dáme najprv suché suroviny a poriadne ich premiešame. Teplú vodu zmiešame s olejom a postupne ju zapracúvame do suchých surovín - najprv vareškou, potom rukami. Ešte chvíľu rukami miesime. Cesto dáme do misy, ktorú sme vytreli olejom, prikryjeme a necháme kysnúť.
- Cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí a tvarujeme pečivo podľa fantázie alebo podľa toho, čo nájdeme na internete či v múdrych knihách :-). Necháme trošku podkysnúť.
- Pečieme asi 15 min pri 190 C.