Voňavé špaldové pečivo (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Jednoduché celozrnné pečivo okorenené černuchou a sušenou koriandrovou vňaťou. Ak nemáte (neverím :-), použite iné.

12
porcií
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme najprv suché suroviny a poriadne ich premiešame. Teplú vodu zmiešame s olejom a postupne ju zapracúvame do suchých surovín - najprv vareškou, potom rukami. Ešte chvíľu rukami miesime. Cesto dáme do misy, ktorú sme vytreli olejom, prikryjeme a necháme kysnúť.
  2. Cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí a tvarujeme pečivo podľa fantázie alebo podľa toho, čo nájdeme na internete či v múdrych knihách :-). Necháme trošku podkysnúť.
  3. Pečieme asi 15 min pri 190 C.