Voňavé mrkvové lievančeky

askadaniela - fotkaaskadaniela, 3. júna 2014

Tento recept mi napadol, keď som zistila, že na raňajky máme už len trojdňový chleba a tiež som chcela niečo sladké. A keďže posledného Zobraziť celý popisTento recept mi napadol, keď som zistila, že na raňajky máme už len trojdňový chleba a tiež som chcela niečo sladké. A keďže posledného pol roka sa snažím stravovať zdravo, automaticky si to pýtalo aj nejakú tú mrkvu....a bolo to dobré, veď vyskúšajte :)

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kusy
1 PL
1 veľká
1 čl
2 - 3 PL
2 PL
 podľa potreby
 na podávanie
1 PL (na pečenie)




Postup

  1. 1

    Vymiešame si vajíčka s medom, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, škoricu, vločky, múku, ľanové semienko. Ak je cesto príliš husté, možeme pridať mlieko, aj viac, lebo vajíčka to krásne držia pohromade. Takže hustota skrátka ako na lievance. Pridáme roztopené maslo, mne sa ho nechcelo roztápať, ale tak malo by byť aspoň mäkké. všetko poriadne premiešame a pomaly pečieme na teflonovej panvici lievančeky. Vôbec netreba pridávať olej, maslo v ceste bohato stačí.

  2. 2

    Podávame natreté mamkiným vynikajúcim marhuľovým džemom, s kúskami jablka zmiešanými so škoricou. K tomu šálka pariacej sa čertvej kávy a voňavé raňajky sú na svete :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

redenc
Fajn recept!
Ale toto podľa použitých surovín asi k nemu nepatrí ....posledného pol roka sa snažím stravovať zdravo...
beatacsontosova
milujem lievance - už som robila banánové, jablkové, citrónové, cukinové, jogurtové a čo ja viem aké ešte, môj drahý ani nevedel kedy som mu do nich prepašovala cukinu - zmlajzol ich len tak fuklo :-) určite vyskúšam, mrkva je výborná :-)
zizaster
Mňa by zaujímalo,čo tam mladý pán vidí nezdravé. Maslo,žiadny olej alebo margarín,ovsené vločky,celozrnná múka,ako sladidlo med.... Vajcia, ak sú čerstvé a najlepšie domáce, a ak je džem bez rôznych chemických konzervantov, tak nevidím dôvod prečo nie. Recept,si myslím,môže byť v pohode označený ako zdravý.
askadaniela
Ďakujem vám, veľmi ste ma potešili. :) aby som trochu obhájila svoj recept, nenapísala som, že sú nízkokalorické, alebo diétne, aj keď, pokojne môžbyť aj to, ak sa nebudeme prejedať. Ale maslo, aj ľanové semienka obsahujú oleje s optimálnym pomerom omega tri a šesť mastných kyselín, vločky a celozrnná múka doplnia raňajky o vlákninu, komplexné cukry, mrkva pridá tiež provitamín A , čo sa teraz cez leto perfektne hodí, škorica zníži obsah cukru krvi plus má ďalšie priaznivé účinky a nakoniec jabĺčko doplní vitamíny, ktoré sa zničili z mrkvy tepelnou úpravou...
martamm
Najradšej mám takých distutérov a podpichovačov, ktorí sem nevložili ani jeden recept, to na margo príspevku redenca...
Ináč lievance vyzerajú skvelo, ja mrkvu milujem a určite si ich spravím :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia