Foto: askadaniela
Tento recept mi napadol, keď som zistila, že na raňajky máme už len trojdňový chleba a tiež som chcela niečo sladké. A keďže posledného Zobraziť celý popisTento recept mi napadol, keď som zistila, že na raňajky máme už len trojdňový chleba a tiež som chcela niečo sladké. A keďže posledného pol roka sa snažím stravovať zdravo, automaticky si to pýtalo aj nejakú tú mrkvu....a bolo to dobré, veď vyskúšajte :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vymiešame si vajíčka s medom, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, škoricu, vločky, múku, ľanové semienko. Ak je cesto príliš husté, možeme pridať mlieko, aj viac, lebo vajíčka to krásne držia pohromade. Takže hustota skrátka ako na lievance. Pridáme roztopené maslo, mne sa ho nechcelo roztápať, ale tak malo by byť aspoň mäkké. všetko poriadne premiešame a pomaly pečieme na teflonovej panvici lievančeky. Vôbec netreba pridávať olej, maslo v ceste bohato stačí.
- 2
Podávame natreté mamkiným vynikajúcim marhuľovým džemom, s kúskami jablka zmiešanými so škoricou. K tomu šálka pariacej sa čertvej kávy a voňavé raňajky sú na svete :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale toto podľa použitých surovín asi k nemu nepatrí ....posledného pol roka sa snažím stravovať zdravo...
Ináč lievance vyzerajú skvelo, ja mrkvu milujem a určite si ich spravím :)