Voňavé mrkvové lievančeky

Autor receptu: askadaniela

Tento recept mi napadol, keď som zistila, že na raňajky máme už len trojdňový chleba a tiež som chcela niečo sladké. A keďže posledného pol roka sa snažím stravovať zdravo, automaticky si to pýtalo aj nejakú tú mrkvu....a bolo to dobré, veď vyskúšajte :)

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame si vajíčka s medom, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, škoricu, vločky, múku, ľanové semienko. Ak je cesto príliš husté, možeme pridať mlieko, aj viac, lebo vajíčka to krásne držia pohromade. Takže hustota skrátka ako na lievance. Pridáme roztopené maslo, mne sa ho nechcelo roztápať, ale tak malo by byť aspoň mäkké. všetko poriadne premiešame a pomaly pečieme na teflonovej panvici lievančeky. Vôbec netreba pridávať olej, maslo v ceste bohato stačí.
  2. Podávame natreté mamkiným vynikajúcim marhuľovým džemom, s kúskami jablka zmiešanými so škoricou. K tomu šálka pariacej sa čertvej kávy a voňavé raňajky sú na svete :) Dobrú chuť!