Voňavá pečeň vo forme (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Dnes som sa inšpirovala spomienkami na podobný, ešte neskúšaný recept.Výsledok ma milo prekvapil.

7
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú pečeň umyjeme,odblaníme a pokrájame k pomletiu.Cibuľku a slaninu pokrájame na drobno a upražíme do červena.Polovičku rohlíka nakrájame a namočíme do mlieka,potom vyžmýkame.Oddelíme žĺtky od bielkov,z ktorých vyšľaháme tuhý sneh.Formu srnčieho chrbáta vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
  2. Rúru si predhrejeme na 180°C.Pečeň pomelieme a pridáme k nej všetky ostatné suroviny aj koreniny a soľ.Kto chce,môže pridať aj strúčik cesnaku.Sneh z bielkov pridávame posledný a to veľmi zľahka,iba ho vareškou vtáčame do masy,aby sme mali nákyp ľahučký.Masu vylejeme do pripravenej formy srnčieho chrbáta a uložíme do horúcou vodou naplneného pekáča(vodný kúpeľ).
  3. Môžeme zakryť alobalom aspoň na 15minút,nákyp nám tak nevyschne.Pečieme ešte 15minút nezakryté,takže spolu 30 minút.
  4. Ešte teplý nákyp vyklopíme z formy a pokrájame.Vhodná príloha je zemiaková kaša,zeleninový šalát,prípadne dusené jablká.Takisto bude výborný nastudeno.