Vlašský šalát

babkamt - fotkababkamt, 9. februára 2012
Vlašský šalát
Foto: babkamt

Takýto šalátik máme v našej rodine v obľube.

Suroviny

300 g varené v šupke väčšie
3 ks varená
2 ks
100 g
1 ks
100 g
150 g
3 ks
200 ml
200 ml
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke umyjem , uvarím. Zeleninu očistím a uvarím v slanej vode. Okrem hrášku , ten len sparím ,lebo je to mladý hrášok.Cibuľku nadrobno nakrájam. Uhorky nakrájam po dľžke,potom z nich narežem tenké slížiky. Takto nakrájam aj všetku zeleninu. .V miske zmiešam majonézu s kyslou smotanou , soľou a mletým bielym korením. Pridám čajovú lyžičku práškového cukru . Ak je po zamiešaní šalát moc tuhý , pridám trochu nálevu z kyslých uhoriek.Všetky ingrediencie zmiešam spolu. Nakoniec pridám hrášok .

    Vlašský šalát - obrázok 1
  2. 2

    Tento šalát som robila na nedeľu. Trochu som z neho odobrala , pridala na som na slížiky nakrájanú šunku . Takto som si ho nasevírovala na večeru.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Je to vlastne zemiakový šalátik a pridaný salám, alebo šunka. Tiež si to robím so šunkou, keď zostane majonezák, nie je to však vlašák. Cibuľa a koreňová zelenina je tam navyše a treba trošku worčestru. Ale mne chutí aj tento a dá sa použiť ako príloha k rezňom.
No pripomína mi to mladosť: 10 dkg vlašáku, vyprážané filé a kofolu na stojáka...... dala by som si.