Foto: eldina
dlho nebola krupica, že?..:)....chuť je veľmi zaujímavá, plnka pripomína kysnuté cesto
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: (šálka = 200 ml, jogurty som mala 150 ml, hlavne nie nízkotučné! množstvo cukru si , samozrejme, môžte prispôsobiť)
-
2
jogurty, olej, cukor , krupicu a PDP vymiešať, pridať scedené višne (ja som ich potom ešte dlaňami rozmadžgala)
-
3
v 1 balení štrúdľového cesta sú 4 ks , na jednu štrúdľu treba 2 ks (budú 2 štrúdle)
- 4
jedno cesto potrieť plnkou
- 5
preložiť druhým cestom a opäť potrieť plnkou, zrolovať
- 6
cestá netreba potrieť olejom, v plnke je ho dosť..:), na plech dať papier na pečenie a naň položiť štrúdle
- 7
piecť na 180 °C cca 25 minút
- 8
po upečení nechať chvíľu pod utierkou, potom už len posypať práškovým cukrom.
- 9
celá práca okolo plnky a rolovania bola maximálne 5 minút..také sa mi páči..:)--------mňam!
- 4
Všetko dobré.
@tretrisss kľudne daj tú plnku do akéhokoľvek cesta (aj muffiny, napr), ono sa počas pečenia "napučí " a hutné..ako som vyššie písala @jakamaka (spomenula jablká), aj s iným ovocím kľudne