Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: eldina

dlho nebola krupica, že?..:)....chuť je veľmi zaujímavá, plnka pripomína kysnuté cesto

40
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: (šálka = 200 ml, jogurty som mala 150 ml, hlavne nie nízkotučné! množstvo cukru si , samozrejme, môžte prispôsobiť)
  2. jogurty, olej, cukor , krupicu a PDP vymiešať, pridať scedené višne (ja som ich potom ešte dlaňami rozmadžgala)
  3. v 1 balení štrúdľového cesta sú 4 ks , na jednu štrúdľu treba 2 ks (budú 2 štrúdle)
  4. jedno cesto potrieť plnkou
  5. preložiť druhým cestom a opäť potrieť plnkou, zrolovať
  6. cestá netreba potrieť olejom, v plnke je ho dosť..:), na plech dať papier na pečenie a naň položiť štrúdle
  7. piecť na 180 °C cca 25 minút
  8. po upečení nechať chvíľu pod utierkou, potom už len posypať práškovým cukrom.
  9. celá práca okolo plnky a rolovania bola maximálne 5 minút..také sa mi páči..:)--------mňam!