Višňovo-krupicová štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: eldina
dlho nebola krupica, že?..:)....chuť je veľmi zaujímavá, plnka pripomína kysnuté cesto
40 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebujeme: (šálka = 200 ml, jogurty som mala 150 ml, hlavne nie nízkotučné! množstvo cukru si , samozrejme, môžte prispôsobiť)
- jogurty, olej, cukor , krupicu a PDP vymiešať, pridať scedené višne (ja som ich potom ešte dlaňami rozmadžgala)
- v 1 balení štrúdľového cesta sú 4 ks , na jednu štrúdľu treba 2 ks (budú 2 štrúdle)
- jedno cesto potrieť plnkou
- preložiť druhým cestom a opäť potrieť plnkou, zrolovať
- cestá netreba potrieť olejom, v plnke je ho dosť..:), na plech dať papier na pečenie a naň položiť štrúdle
- piecť na 180 °C cca 25 minút
- po upečení nechať chvíľu pod utierkou, potom už len posypať práškovým cukrom.
- celá práca okolo plnky a rolovania bola maximálne 5 minút..také sa mi páči..:)--------mňam!