Višňová torta

babi - fotkababi, 23. júla 2010

recept som už veľmi dávno našla v nejakom časopise a oslovil ma. Skúsila som a odvtedy patrí medzi oblúbené torty v našej rodine

60 minút
príprava

Suroviny

4  ks
120
100  g
20  g
1  PL
Na plnku:
0,7  l
4  PL
2  PL
6  PL
400-500  ml
2  ks
2  ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vyšlaháme žľka s cukrom , pridáme pomaly múku kakao , škrob.múčku a vyšlahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme .

  2. 2

    Pripravíme si plnku: višne / ja niekedy dávam černicový kompót / scedíme a necháme odkvapkať. Škrobovú múčku nahladko vymiešame s trochou studenej vody a pridáme do vriacej kompótovej šťavy zmiešanej s cukrom. Krátko povaríme, odstavíme a prisypeme višne. niekoľko si nesháme navch na ozdobu

  3. 3

    Korpus rozrežeme na polovičku ,spodný diel pokvapkáme višňovou šťavou a natrieme 1/2 višňovej masy a 1/3 vyšlahanej šlahačky s van. cukrom a stužovačom,zkryjeme druhou polovicou cesta ,pokvapkáme šťavou a natrieme druhou polovicou višňovej masy. Nakoniec celú tortu aj boky natrieme šlahačkou a posypeme /aj boky/ strúhamou čokoládou a ozdobíme odloženými višňami

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

celka
Mňam ! Místo škrobové moučky může být i pudink ?
babi
ja som to ešte neskúšala s pudingom,ale myslím že by molhol byť, veď to je podobné.
veronka8
akurát som ju včera robila a všetkým chutila............
babi
to ma teší, u nás je veľmi obľúbená
lulu23
smiem sa opýtať, idem piecť tortu po prvýkrát a nemám s tým veľmi skúsenosti....
1. ako dlho a na koľko stupňov pečiete to piškótové cesto?
2. nie je tu žiadna foto výsledku, neviem si to veľmi predstaviť - na vrchu torty je teda plnka so šľahačkou?
Vďaka za odpoveď....
lulu23
plus ešte, do akej veľkej formy ste to robili? (priemer)
babi
@lulu neviem či sa neozývam pozde, a torta je už upečená.
Tak 1. korpus /cesto / sa nepečie dlho, stačí 15-20 min. Najlepšie je to kontrolovať tak, že pichneš do neho špáratko, keď na ňom nieje cesto je hotové. Spoznáš aj podľa toho, že sa ti začne oddelovať na bokoch od fotmy.
2. keď som pridávala tento tecept, tak som bola nováčik a nevedela som pridať foto. Ano vrchný diel pokvapkáš, natrieš plnku a celé to zatrieš šlahačkou - tak ako píšem v recepte.
3. používam 24 cm fotmu, ale môžeš aj 26 cm, len budeš mať trošku nižší korpos