recept som už veľmi dávno našla v nejakom časopise a oslovil ma. Skúsila som a odvtedy patrí medzi oblúbené torty v našej rodine
príprava
Postup
-
1
vyšlaháme žľka s cukrom , pridáme pomaly múku kakao , škrob.múčku a vyšlahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme .
- 2
Pripravíme si plnku: višne / ja niekedy dávam černicový kompót / scedíme a necháme odkvapkať. Škrobovú múčku nahladko vymiešame s trochou studenej vody a pridáme do vriacej kompótovej šťavy zmiešanej s cukrom. Krátko povaríme, odstavíme a prisypeme višne. niekoľko si nesháme navch na ozdobu
- 3
Korpus rozrežeme na polovičku ,spodný diel pokvapkáme višňovou šťavou a natrieme 1/2 višňovej masy a 1/3 vyšlahanej šlahačky s van. cukrom a stužovačom,zkryjeme druhou polovicou cesta ,pokvapkáme šťavou a natrieme druhou polovicou višňovej masy. Nakoniec celú tortu aj boky natrieme šlahačkou a posypeme /aj boky/ strúhamou čokoládou a ozdobíme odloženými višňami
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1. ako dlho a na koľko stupňov pečiete to piškótové cesto?
2. nie je tu žiadna foto výsledku, neviem si to veľmi predstaviť - na vrchu torty je teda plnka so šľahačkou?
Vďaka za odpoveď....
Tak 1. korpus /cesto / sa nepečie dlho, stačí 15-20 min. Najlepšie je to kontrolovať tak, že pichneš do neho špáratko, keď na ňom nieje cesto je hotové. Spoznáš aj podľa toho, že sa ti začne oddelovať na bokoch od fotmy.
2. keď som pridávala tento tecept, tak som bola nováčik a nevedela som pridať foto. Ano vrchný diel pokvapkáš, natrieš plnku a celé to zatrieš šlahačkou - tak ako píšem v recepte.
3. používam 24 cm fotmu, ale môžeš aj 26 cm, len budeš mať trošku nižší korpos