Foto: valina
pre veľký úspech mojej viškovej lásky Vám posielam aj náhradu ako tortu
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto : | |
6 ks |
|
150 g |
|
6 lyžíc vlažná |
|
6 lyžíc |
|
250 g |
|
3 lyžice |
|
1 bal |
|
Plnka 1 : | |
7 dcl |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
Plnka 2 : | |
250 ml |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
500 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme v tortovej forme
- 2
7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju nechame vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.
- 3
Vyšľahame šľahačku, do ktorej pridáme vanilku a stužovač. Potom jemne vmiešame mascarpóne.
- 4
Cesto vyberieme rozkrájame, pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom. Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom. Aj vnutro plnku robíme od stredu, začneme bieloou plnkou, potom višňovou, tak aby na kraj nám vyšla biela plnka, ktorá bude robená, až keď prekrájaný diel zakryjeme, aby plnka vyčnievala.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu