Foto: tinca
Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom k cene teľacieho mäsa. Ale aj v pekle sú raz Zobraziť celý popisAlebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom k cene teľacieho mäsa. Ale aj v pekle sú raz hody.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Teľacie stehno si upravíme, ak treba ho odblaníme a mäso nakrájame na plátky-rezne. Jemne naklepeme, po okrajoch narežeme, aby sa nekrútilo, osolíme a okoreníme.
-
2
Obalíme v trojobale - múka hladká, rozšľahané vajcia a strúhanka. POZOR! Vajíčka neriedime mliekom, tak ako pri klasických rezňoch.
-
3
Vypražíme na čistej bravčovej masti, víta sa domáca.
-
4
Podávame s majonézovým zemiakovým šalátom, rezom citróna a vetvičkou petržlenovej vňate. Ale môže to byť aj zemiakový šalát s nálevom, bez majonézy, Dobrou vizitkou rezňa je tzv. bublina, ktorá sa mi urobila a vidno ju na reze čelného obrázku. Dobrú chuť!
Pekné kúsky :-)
takže vďaka za pripomienku o vajíčkach na trojobal, privítal by som však aj podrobné rozpísanie toho tvojho stručného"vyprážame na bravčovej masti":)) my začiatočnícki amatéri potrebujeme na to pomaly aj teplomer, hodinky a pod. budeš taká láskavá?
tak ti časté hody želám tu, na zemi...
mnohí ľudia pražia vo fritézach,mnohí zasa z diétnych dôvodov nevyprážajú vôbec, takže si myslím, že vyprážanie rezňov sa už pomaly, a to nielen pre mňa, stáva" historickou kulinárskou pamiatkou."
v mnohých receptoch sú naozaj uvedené aj menej závažné a jednoduchšie technologické tajomstvá a grify, takže si nemyslím, že moja otázka je až taká nemiestna.
budem rád, ak mi odpovieš ty, či niekto iný:)))