Viedenský rezeň fotorecept

tinca - fotkatinca, 9. júla 2011
Viedenský rezeň (fotorecept)
Foto: tinca

Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom k cene teľacieho mäsa. Ale aj v pekle sú raz Zobraziť celý popisAlebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom k cene teľacieho mäsa. Ale aj v pekle sú raz hody.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2-3 ks
150 g
250 g
400 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Teľacie stehno si upravíme, ak treba ho odblaníme a mäso nakrájame na plátky-rezne. Jemne naklepeme, po okrajoch narežeme, aby sa nekrútilo, osolíme a okoreníme.

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalíme v trojobale - múka hladká, rozšľahané vajcia a strúhanka. POZOR! Vajíčka neriedime mliekom, tak ako pri klasických rezňoch.

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypražíme na čistej bravčovej masti, víta sa domáca.

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s majonézovým zemiakovým šalátom, rezom citróna a vetvičkou petržlenovej vňate. Ale môže to byť aj zemiakový šalát s nálevom, bez majonézy, Dobrou vizitkou rezňa je tzv. bublina, ktorá sa mi urobila a vidno ju na reze čelného obrázku. Dobrú chuť!

    Viedenský rezeň (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

vierik
Moje NAJ,NAJ jedlo,týmto sa mi zavďačí hocikto...
Pekné kúsky :-)
frezia68
Veru,bublina musí byť,aj domáca masť,v ktorej má plávať :-)))
dorisa
Celý deň som na chate "hladovala" a teraz...kto to má vydržať, dívať sa a nejesť! Paradne rezne.
jamarlen
vyzerá to jednoducho, ale dobrú teľaciu šniclu sa mi ešte urobiť nepodarilo... buď bola tvrdá, suchá ako papier, alebo polosurová, a bublina - o tej môžem iba snívať.
takže vďaka za pripomienku o vajíčkach na trojobal, privítal by som však aj podrobné rozpísanie toho tvojho stručného"vyprážame na bravčovej masti":)) my začiatočnícki amatéri potrebujeme na to pomaly aj teplomer, hodinky a pod. budeš taká láskavá?
tak ti časté hody želám tu, na zemi...
tinca
@jamarlen krájam cca3/4 cm, jemne vyklepať môžeš aj cez mikrotén, nie na tenko, vtedy by boli suché. No a vyprážaš ako akýkoľvek rezeň, to snáď ovládaš?
jamarlen
milá @tinca , ďakujem za odpoveď, no o tom vyprážaní by som toho naozaj rád vedel viac . napríklad:koľko tuku - po kolená, po pás, po krk(myslím rezňom:))) ),, pod pokrievkou,či bez nej. má tuk silno bublať,či len jemne. nie neviem vyprážať, lebo nevyprážame každý týždeň, takže poznámka "vyprážať ako akýkoľvek rezeň" mi nič nehovorí, i keď je to iste myslené v dobrom.
mnohí ľudia pražia vo fritézach,mnohí zasa z diétnych dôvodov nevyprážajú vôbec, takže si myslím, že vyprážanie rezňov sa už pomaly, a to nielen pre mňa, stáva" historickou kulinárskou pamiatkou."
v mnohých receptoch sú naozaj uvedené aj menej závažné a jednoduchšie technologické tajomstvá a grify, takže si nemyslím, že moja otázka je až taká nemiestna.
budem rád, ak mi odpovieš ty, či niekto iný:)))
1x gudula
kimika
dnes som ich robila podľa tohto receptu a vydarili sa. trochu som sa bála tej teľaciny ale rezne neboli ani suché ani tvrdé. Vďaka
tinca
@kimika som rada,že sa vydarili, nemôžu byť tvrdé len sa musia pomaly pražiť.
modrykamen
Ale to by sme mali bývať vo Viedni. Na naše dôchodky je to príliš drahé. Dakedy to bol obed so zlatou vysačkou, hoci nie som až tak na rezne. Teraz len rezne z kuraťa, ale to už nie je ono. Človek si aj na šibenicu zvykne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia