Viedenské venčeky

Autor receptu: piglin

snažila so ukončiť nekonečný začarovaný kruh počas pečenia - raz mi ostanú bielky, raz žĺtka...takže teraz pridávam recept, kde vám zostanú 2 žĺtka, ktoré potom môžeme použiť pri pečení lineckých koliesok, kde ich použijeme...recept na linecké pridám tiež...

6
porcií
25 minút
príprava
140 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z môky, masla, práškového cukru, vanilky, žĺtkov a citrónovej kôry vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 20 minút. Vyvalkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Pečieme pri teplote 180°C cca. 10 minút.
  2. Pripravíme sneh, do ktorého postupne zašľahávame cukor, nakoniec opatrne vmiešame škrobovú múčku. Na upečené koleska nasteriekame po okraji sneh, na stred dáme lyžičku lekváru.
  3. Teplotu rúry znížime na 100°C a kolieska so snehom sušíme 1 hodinu, ďalšiu hodinu sušíme vo vypnutej rúre. V prípade, že máme ventilátor, môžeme naraz sušiť všetky 3 plechy.