Viedenské rezy (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Koláčik chválený kolegyňami, jednoduchý na prípravu a veľmi chutný...
50 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky a štipku soli vyšľaháme do tuha, postupne zašľaháme kryštálový a vanilkový cukor. Po jednom zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Vareškou vmiešame preosiatu múku s PDP. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
- Z litra pomarančového džúsu, kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý krém, po miernom ochladnutí ho nanesieme na vychladnuté cesto. Po vychladnutí krému uložíme plech do chladničky, aby krém úplne schladol.
- Studenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha so stužovačmi a nanesieme na pomarančový krém.
- Šľahačku pekne zarovnáme.
- Dlhé piškóty namáčame v džúse, trošku ich v ňom podržíme, slabo pijú tekutinu a ukladáme na tesno vedľa seba na zákusok.
- Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a nanesieme na zákusok.
- Krájame na rezy podľa piškót, zákusok je chutný a osviežujúci, recept som našla nikde na nete, niečo málo som upravila podľa seba. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20982