Viedenské rezy (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Koláčik chválený kolegyňami, jednoduchý na prípravu a veľmi chutný...

50 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky a štipku soli vyšľaháme do tuha, postupne zašľaháme kryštálový a vanilkový cukor. Po jednom zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Vareškou vmiešame preosiatu múku s PDP. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
  2. Z litra pomarančového džúsu, kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý krém, po miernom ochladnutí ho nanesieme na vychladnuté cesto. Po vychladnutí krému uložíme plech do chladničky, aby krém úplne schladol.
  3. Studenú šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha so stužovačmi a nanesieme na pomarančový krém.
  4. Šľahačku pekne zarovnáme.
  5. Dlhé piškóty namáčame v džúse, trošku ich v ňom podržíme, slabo pijú tekutinu a ukladáme na tesno vedľa seba na zákusok.
  6. Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a nanesieme na zákusok.
  7. Krájame na rezy podľa piškót, zákusok je chutný a osviežujúci, recept som našla nikde na nete, niečo málo som upravila podľa seba. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20982