Foto: janger
Nie je to hriato, no my to aj napriek tomu tak volame. Je to vzdy nas pripitok na Stedry vecer. Mozete to spravit take Zobraziť celý popisNie je to hriato, no my to aj napriek tomu tak volame. Je to vzdy nas pripitok na Stedry vecer. Mozete to spravit take silne, ako chcete. Pre deti bez pridania alkoholu a potom si mozu tiez s vami strngnut...
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukor si upalime na karamel. Pozor na prepalenie.
-
2
Nalejeme do toho stavu z pomarancov a z polovice citrona. Bude to bublat, karamel sa postupne roztopi.
-
3
Pridame do toho skoricu a klinceky. Nechame to chvilku (asi 5 minut) pomaly povarit, aby koreniny pustili aromu. Ak by sa nam moc tekutiny vyvarilo, tak pridame este trochu stavy, pripadne vody. Pridame med. Ak boli pomarance prilis kysle, mozeme dat medu aj viac.
- 4
Nalejeme do toho alkohol. Ja davam vodku a rum. A to mozete zase podla chuti, pridat viac alebo menej...Po pridani alkoholu uz nevarime, dobre premiesame a mozeme hned nalievat do ohnovzdornych poharov. Pohare mozeme ozdobit citronom, pomarancom.
- 5
Na zdravie a krasne Vianoce!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu