Foto: sandriw
Tematicky dokonalý vianočný dezertík. Tento super štýlový koláčik som objavila na internete. Recept som si mierne upravila, no výsledok vyšiel nad moje očakávania :) Zobraziť celý popisTematicky dokonalý vianočný dezertík. Tento super štýlový koláčik som objavila na internete. Recept som si mierne upravila, no výsledok vyšiel nad moje očakávania :) Pridávam možno trošku neskoro, no dokončila som ho len dnes, aby bol čerstvučký... Viac na: https://www.facebook.com/whiskitmixit
porcií
na 160 °C
Postup
-
1
V mixéri si nadrobno rozomelieme celé sušienky (aj s plnkou). V mikrovlnke si rozpustíme maslo, pridáme k sušienkam a vypracujeme. Zmes poriadne natlačíme na dno plechu s rozmermi cca 20x30 cm. Môžeme si pomôcť plochým spodkom pohára.
- 2
Vo veľkej miske si mixérom vymiešame smotanový syr, kyslú smotanu a cukor. Pridáme vajcia a poriadne premiešame. Do menšej misky si nasypeme polámanú čokoládu a prilejeme šľahačku. V mikrovlnke si na nižšom stupni pomaly čokoládu rozpustíme. Priebežne premiešavame. Tekutú čokoládu primiešame do syrovej zmesi a nalejeme na sušienkový podklad.
- 3
Pečieme vo vodnom kúpeli na 160 °C cca 40 minút (či je dostatočné prepečené zistíme pomocou špajdle), potom rúru vypneme a necháme ešte 15 minút dôjsť. Vyberieme a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Vložíme do chladničky poriadne stuhnúť na minimálne 6 hodín.
- 4
Keď je koláč dostatočne tuhý, nakrájame ho na štvorce. Šľahačku (min. 33%-nú, ja som v Bille našla 40%-nú) si vyšľaháme do tuha (ak chceme, tak môžeme v polke šľahania pridať trocha práškového cukru). Jahodám odrežeme spodky, aby mali kužeľový tvar. Na štvorec koláča zdobiacim vreckom nastriekame šľahačku, do stredu jemne vtlačíme jahodu a na šičku dáme ešte trocha šľahačky čím vytvoríme tvar mikulášskej čiapky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu