Vianočné raw brownies

blogbusker - fotkablogbusker, 16. decembra 2021

Neodolateľné raw brownies vo vianočnom móde, ktorým dodáva sviatočnú arómu mandarínka, škorica a muškátový oriešok.

6
porcií
80 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

200 g
4 PL
1 ČL
 štipka
 štipka
200 g
1 PL
1 PL (alebo med)
1 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé dobrodružstvo sa odohrá v mixéri, kde si vymiešaš cesto. Začni premixovaním orechov, kakaa, škorice, štipky muškátového oriešku a soli. Vznikne ti taký orechovo-kakaový prach, ktorý stmelíš do pevného skupenstva pomocou datlí. Tie dodajú zmesi telo a hlavne sladkosť. Mixuj dohladka, daj si na tom trpezlivo záležať.

  2. 2

    Hranatú nádobu / formu na koláče vysteľ papierom na pečenie a rovnomerne naplň hotovým cestom. Odlož ho oddýchnuť do chladničky na 45 minút.

  3. 3

    Pred uplynutím času chladenia koláča si začni vyrábať polevu v parnom kúpeli. V osobitnom hrnci daj zovrieť vodu a na vrch polož ďalšiu nádobu, do ktorej daj na teplo zo spodnej nádoby rozpustiť maslo, javorový sirup, šťavu z mandarínky a horkú čokoládu.

  4. 4

    Polevu rovnomerne nanes na vychladený základ koláčika a hotový brownie odlož znovu na polhodinu vychladiť. Potom ostáva už len dielo nakrájať na kocky a nedočkavo začať ochutnávať.

  5. 5

    Instagram : walrus.buko

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha