Vianočná rybacia polievka

Autor receptu: mikalove

6
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame na malé rezance a podusíme na masle.Pridáme kúsok postrúhaného muškátového orecha, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy. Ikry alebo mliečie opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno, pridáme do polievky a všetko spolu dobre povaríme.
  2. Nakoniec vložíme do polievky kúsky mäsa obraté z rybej hlavy, prilejeme mlieko, dochutíme polievkovým korením a osolíme. Pri podávaní vkladáme do polievky sendvič pokrájaný na rezance a opražený na tuku a posekanú zelenú petržlenovú vňat.