Vianočná rybacia polievka
Autor receptu: mikalove
6 porcií |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame na malé rezance a podusíme na masle.Pridáme kúsok postrúhaného muškátového orecha, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy. Ikry alebo mliečie opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno, pridáme do polievky a všetko spolu dobre povaríme.
- Nakoniec vložíme do polievky kúsky mäsa obraté z rybej hlavy, prilejeme mlieko, dochutíme polievkovým korením a osolíme. Pri podávaní vkladáme do polievky sendvič pokrájaný na rezance a opražený na tuku a posekanú zelenú petržlenovú vňat.
|