Foto: sue291
piskotovy korpus, plnka čokoladova + banan, vaha torty 2 kg
Suroviny
Piškótový korpus: | |
4 ks |
|
200 g |
|
4 PL (vlažná) |
|
200 g |
|
1/3 sáčku |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
200 g |
|
125 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus pridavame postupne do kuchyns. robota ...najprv vajcia a cukor do penista cca 5 min, potom pridame vodu, muku s PDP. Vsetko slahame na najvyssom stupni. Po vypnuti rucne zlahka vymiesame varechou. Dame do formy, na spodok formy nezabudnime papier na pecenie. Pecieme na 200 st cca 25 min. Cesto si rozdelime na 2x. Nedavame ho naraz,lebo by sa dlho pieklo a v strede by bolo surove. Ale velmi zalezi na velkosti formy. Ak mate vacsiu formu treba dat viacej surovin...tato davka je do formy priemer 26 cm. Ruru zbytocne pri peceni neotvarajte, lebo vam cesto " spadne". Boky formy nenatierame!
- 2
Kym sa nam pecie korpus, pripravime si plnku. Urobime si hustejsi puding (mlieko a puding prasok a cukor krystal), po vychladnuty vymiesame s maslom a prask . cukrom.
- 3
Vychladnute korpusy prekrojime a naplnime, plnkou potrieme aj boky, vrch, dame do chladu. Potom potiahneme potahovkou a dozdobime :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu