Foto: slavkabis
Aké by boli Vianoce bez domácej vianočky? Ja mám jeden recept a rada sa s vami podelím
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Urobíme si kvások. Zatiaľ všetko odvážime a dávame do väčšej misy. Keď pridáme zarobený kvások všetko premiešame a vymiesime cesto
- 2
Mandle a hrozienka pridáme do vypracovaného cesta. Samozrejme kto nemusí hrozienka tak ich tam nedá ☺ Necháme hodinku kysnúť
- 3
Po vykysnutí rozdelíme na rovnakých deväť častí (z toho budú vlastne tri vianočky) a necháme ešte podkysnúť pol hodinku.
- 4
Jednotlivé časti cesta budeme tvarovať vaľkaním do valca a upletieme vianočky. Potrieme vajíčkom a môžeme ešte posypať mandľami. Ja som piekla na 160 stupňoch približne hodinku. Ak sa vám bude zdať že rýchlo vianočky zhnedli, aby sa nespálili, môžeme vianočky prikryť alobalom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu