Veľmi horúca čokoláda s jahodami
Autor receptu: elixir
Keď už som nevedela, čo by som zmaškrtila, vymyslela som si toto... Podávala som s čokoládovými Muffinkami. Milý si pochvaľoval, tak to určite stojí za zverejnenie. :)
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si variť mliečko. Čokoládu (40 g) nakrájame na drobno a rozdelíme do dvoch hrnčekov. Zmiešame Baileys s brandy v osobitnom pohári.
- Jahôdky s maslom si dáme do malého hrnca, ocukríme, roztlačíme ich trošku, podlejeme máličkom vody a rozohrejeme.
- Keď sa mliečko uvarí, zalejeme čokoládu v oboch pohároch a chvíľu miešame. Rovnomerne pridáme do pohárov alkohol, zmiešame. Nakoniec dovnútra spustíme po jednom obdĺžničku z rozpolenej zvyšnej čokolády, vhodíme rovnomerne rozdelené zohriate jahody a dolejeme aj šťavu, ktorá nám v hrnci ostala.
- Dobrú chuť. :)
P.S.: Muffinky sú variáciou na recept od @janger, konzistenciou sú úplne úžasné, vôbec nie suché. Spravila som základné cesto (bez plnky) a preskočila kafe, namiesto toho dala viac kakaa.