Veľmi horúca čokoláda s jahodami

Autor receptu: elixir

Keď už som nevedela, čo by som zmaškrtila, vymyslela som si toto... Podávala som s čokoládovými Muffinkami. Milý si pochvaľoval, tak to určite stojí za zverejnenie. :)

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme si variť mliečko. Čokoládu (40 g) nakrájame na drobno a rozdelíme do dvoch hrnčekov. Zmiešame Baileys s brandy v osobitnom pohári.
  2. Jahôdky s maslom si dáme do malého hrnca, ocukríme, roztlačíme ich trošku, podlejeme máličkom vody a rozohrejeme.
  3. Keď sa mliečko uvarí, zalejeme čokoládu v oboch pohároch a chvíľu miešame. Rovnomerne pridáme do pohárov alkohol, zmiešame. Nakoniec dovnútra spustíme po jednom obdĺžničku z rozpolenej zvyšnej čokolády, vhodíme rovnomerne rozdelené zohriate jahody a dolejeme aj šťavu, ktorá nám v hrnci ostala.
  4. Dobrú chuť. :)

    P.S.: Muffinky sú variáciou na recept od @janger, konzistenciou sú úplne úžasné, vôbec nie suché. Spravila som základné cesto (bez plnky) a preskočila kafe, namiesto toho dala viac kakaa.