Foto: mojack
...tento rok som sa rozhodla, že zmena sa bude týkať aj tradičného koláča. Môj veniec http://varecha.pravda.sk/recepty/velkonocny-plneny-veniec/15356- recept.html sa upravil..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na cesto vymieša pekárnička a zatiaľ si prichystám mak a orechy. Množstvo nepíšem pretože som ho nevážila. Približne aj s cukrom každé 200ml. Plnku nerobím.
-
2
Cesto rozvaľkám na obdlžnik, 2/3 cesta natriem lekvárom a rozdelím mak a orechy Na poslednú tretinu už iba škoricový cukor. Pokvapkám rozpusteným maslom
-
3
stočím / začala som orechami..mak a škorica / . Preložila na vymastený plech
-
4
a takto som ho narezala.
-
5
Tu prichádza moja zmena...povytáčala som jednotlivé narezané kúsky-roládky . Prvá a druhá ostala na mieste len sa vytočili jedným smerom.Tretia "preskočila do stredu a pri dopade sa vytočila opačným smerom ako jej kolegyne." :-))) To všetko opakovali aj ostatné narezané kúsky.
-
6
Takto sa pekne "vytrčali" rezom hore. Potrela som ich vajíčkom a nechala odpočinúť- ved som s nimi cvičila :-))) Oddychnuté mali chuť chytiť trochu bronzu tak sa vypekali 30-35 minút .
-
7
A na stôl putovali opálené rovno ako od mora.
-
8
Nakrájala som ich a veľmi chutili hlavne po dnešnej asi poslednej lyžovačke. Určite počas Veľkej noci ked bude "Veľkonočný plnený veniec" na stole budeme spominať na krásnu slnečnú lyžovačku.
Mňa pri mojom napadlo, dať tam všetko ako napriklad varecha.pravda.sk/recepty/stedra-kysnuta-babovka-fotorece...
a teraz do jednej rolády dať plnky tri a jednotlivo nie spolu, a medzeru v strede zaplniť. A to jednoducho ako aj vidieť v recepte. Mala som aj taku variantu, že do stredu len položím rolady z inej plnky ..ale jednoduché vyhralo...prečo tretie- jednoducho so štvtým mi ostali v strede veľké medzere a každé druhé priliš husto.