Veľkonočný baranček

olinecka - fotkaolinecka, 18. apríla 2014
Veľkonočný baranček
Foto: olinecka

Nemôže chýbať na Veľku noc.

1 ks
porcia
20 minút
príprava
40-45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
150 g
150 g
5 PL
5 PL
1 bal.
z 1/2 citróna
1/2 bal
 na vymastenie
 na formu
2 ks (na oči)
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vajec oddelime žltky a bielky.Žltky s cukrom,olejom a vodou po 5 lyžic vyšľahame do peny.Vmiešame pudingovy prašok a citronovu kôru.Z bielkou ušľahame tuhy sneh pomaly zamiešame do cesta.Nakoniec zľahka vmiešame muku s praškom do pečiva.

  2. 2

    Formu barančeka vymastime poriadne tukom a vysypeme mukou vlejeme cesto.Ruru vyhrejeme na 170 stupňov pečieme 40-45 minut.

  3. 3

    Po uoečeni nechame vychladnúť potom vyklopime posypeme praškovym cukrom urobime dierky na oči kde dame hrozienka ,ozdobime.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Ja som mala barančiu premiéru. Sis kibicovala, lebo obvykle pečie ona.

Ja: To cesto je nejaké riedke.
Sis: Neboj. Nebude.
Ja: Je ho priveľa. Nevmestí sa do formy.
Sis: Neboj. Vmestí.
Ja: Vykypí. Dám pod formu plech.
Sis: Neboj. Nevykypí.
Ja: Už ho pečiem storočie. Stále je živé.
Sis: Neboj. Upečie sa.
Ja: Nevyklopím tú sviňu. Vlastne barana.
Sis: Neboj. Vyklopíš.
Ja: Podľa tohto receptu už nikdy nebudem piecť.
Sis: Neboj. Budeš.




Budem.



Pridaj komentár k receptu: