Foto: olinecka
Nemôže chýbať na Veľku noc.
1 ks
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
1/2 bal |
|
na vymastenie |
|
na formu |
|
2 ks (na oči) |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Z vajec oddelime žltky a bielky.Žltky s cukrom,olejom a vodou po 5 lyžic vyšľahame do peny.Vmiešame pudingovy prašok a citronovu kôru.Z bielkou ušľahame tuhy sneh pomaly zamiešame do cesta.Nakoniec zľahka vmiešame muku s praškom do pečiva.
- 2
Formu barančeka vymastime poriadne tukom a vysypeme mukou vlejeme cesto.Ruru vyhrejeme na 170 stupňov pečieme 40-45 minut.
- 3
Po uoečeni nechame vychladnúť potom vyklopime posypeme praškovym cukrom urobime dierky na oči kde dame hrozienka ,ozdobime.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja: To cesto je nejaké riedke.
Sis: Neboj. Nebude.
Ja: Je ho priveľa. Nevmestí sa do formy.
Sis: Neboj. Vmestí.
Ja: Vykypí. Dám pod formu plech.
Sis: Neboj. Nevykypí.
Ja: Už ho pečiem storočie. Stále je živé.
Sis: Neboj. Upečie sa.
Ja: Nevyklopím tú sviňu. Vlastne barana.
Sis: Neboj. Vyklopíš.
Ja: Podľa tohto receptu už nikdy nebudem piecť.
Sis: Neboj. Budeš.
Budem.