Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 30. marca 2013
Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Moje veľkonočné fantazírovanie v kuchyni:)...Recept je základ tzv. kiwi rezov ktoré som si pozmenila a kedže je veľká noc a pred nedávnom som robila Zobraziť celý popisMoje veľkonočné fantazírovanie v kuchyni:)...Recept je základ tzv. kiwi rezov ktoré som si pozmenila a kedže je veľká noc a pred nedávnom som robila cheesecake s takýmito zajačikmi napadlo ma že to takto pozmením:)) Jednoduche,ľahké,efektívne:).......Dúfam že sa vam bude páčiť a možno inšpirujem na buducu veľkú noc:):)

20
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
100 ml
100 ml
200 g
1 ks
Krém:
2 bal.
2 bal.
750 ml
6 PL
1 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si surovinky:)

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme sneh,žltky s cukrom vymiešame dopenista pridáme striedavo preosiatu muku(ale nemusi byť preosiata ale ja stale preosievam do všetkeho)múku zmiešanu s práškom do pečiva,mliečko a olej.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme do vymasteného a mukou vysypaného veľkého plechu a uhladíme.

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    upečieme pri 180 stupnov asi 15-20 minutiek:) necháme ju vychladnúť:)

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém: Pripravíme si suroviny

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kyslú smotanu(pilos kremova z lidla je najlepšia ale použila som aj obyčajnu kyslu) zmiešame s cukrom. šľahačku vyšľaháme podľa návodu pridáme vanilkový cukor a nakoniec si pripravíme stužovač podľa návodu a všetko zmiešame.

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z manga si vykrojíme zajačikov.

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na vychladnutu piškotu nanesieme krém na ktorý porozkladáme zajačikov.

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetko zalejeme pripravenou želatínou a dáme do chladničky na cca 10 hod.:).......želatinu nikdy nenalievajte naraz ale pekne od stredu a postupne :))

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ráno som zákusok vybrala a orezala boky.

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Krájajú sa výborne takže nakrájame a aj jednoducho nemusíte merať pretože zajkovia to vybavia za vas:))....odporučam zajačikov krájať na tenučko aby sa dali ľahšie papkať:) Tu už čakajú na veľknočnú návštevu:))........pred podavanim odložíme do chladničky:))

    Veľkonočné svieže rezy à la KajusiQQ (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

luss44
vyzerajú nádherne, určite tak aj chutia, a tí zajkovia z manga - super nápad :))
3sandra3
krásne sú tieto rezy... to vykrajovanie z ovocia je skvelý nápad
violetacamorova
Ja som dnes skusala tvoju tortu tvarohovu s mangovymi zajacikmi, ale ja som pouzila ananas, lenze plnka mi nestuhla.
kajusiqq
@violetacamorova akože nestuhla??....musi stuhnuť skuste ju nechať na noc v chladničke možno ešte stuhne ale 3 hodinky by mali stačiť:(......nechápem..dali ste určite 6 plátkov želatíny?..a Ďakujem:)
mesiar50
@kajusiqq
Pekná prácička naozaj.Rezy sú famózné.

@violetacamorova
Šťavy z kompótov resp.zaváranín narušujú štruktúru želatiny ako aj správne píše kajusiqq.
To je asi také niečo ako na lad voda.Píšem to preto,
lebo som sa s takýmto niečím už mal možnosť stretnúť.Prajem vám krásne a veselé velkonočné sviatky.
kika1212
Takéto krémy sú naše obľúbené, máš ich veľmi pekné.
violetacamorova
No to netuším, nekúpila som plátkovú želatínu, lebo s jej prípravou nemám veľa skúseností. Robím s tou v sáčkoch. Dala som najprv tri, potom ešte jeden a ešte jeden, dokopy päť. Keď robím takú tlačenku so želatínou naslano tak už by som to mala aj bez chladničky tuhé ako hrom. Možno je to tým, že ja so dala ananás, ale čerstvý nie kompót. Počkám do rána, lebo aj mi je ľúto to vyhodiť.
martinis
@kajusiqq máme rovnakú fľašku na mlieko :))) ale teraz vážne - koláčov jem veľmi málo a ešte menej ich pečiem, ale tie tvoje sa mi páčia. vidno, že ťa pečenie baví a stále sa zlepšuješ, tieto by už mohli ísť aj do súťaže ;) práve som z rúry vytiahol mazanec podľa tvojho receptu a teraz netrpezlivo čakám do rána, kedy budem môcť ochutnať, pretože vyzerá skvele ! :-))
kajusiqq
@martinis :).......heh tak fľaška je krajšia ako krabica v chladnicke:)........ja koláče tiež nemusim:D.....ale rada pečiem:) takže ako dnes sa zo mna mama smiala že plný byt zákuskov a ja som jedla zmrzlinu:Dale nevadí:D......dúfam že ťa môj mazanec nesklame mi potom daj vedieť:))......Prajem pekné sviatky:)
3sandra3
kajusiqq , prosím ťa, ako pripravuješ želatínu? Mne sa včera želatína nepodarila, normálne pred nou rešpekt.
3sandra3
tú želatínu nemáš na fotke, škoda, aby som vedela , akú mám kupovať.
danda3
Krásny zákusok si upiekla a tá výzdoba so zajačikmi nemá chybu, šikulka,♥
mesiar50
S tabletom mi to nefunguje skúsim ináč prepáč sandra.

Jak připravit želatinu-Vaření.cz
kajusiqq
Ďakujem za komentáre:)......a @3sandra3 použila som cukrárenske žele žlté od Dr.oetker extra silné:)).....je to na 500 ml tekutiny navod na použitie maš na ňom nič zložite to nieje ver mi:)...inak ja sa hrozne bojim želatiny a vôbec želatinových zákuskov bojím sa že to nestuhne a ani neviem prečo :D,,,,,ešte sa mi nestalo žeby sa mi niečo so žele pokazilo:)....
evusik
@kajusiqq keby to záležalo na mne tak tú veľkonočnú súťaž si vyhrala :-) si fakt šikovná, kreatívna a nebojíš sa pri varení použiť aj fantáciu...
kajusiqq
@evusik veľmi pekne vam ďakujem za krásny komentár :).....vaše slová ma naozaj veľmi potešili:).....(a k tej suťaži no nemam ešte 18 rokov tak ani príležitosť sa zúčastniť nevadí možno buduci rok:)
mariamka
@evusik pripajam sa, ja som aj pisala redakcii, ze ta sutaz je neobjektivna, ked ani nevies ze hlasujes, nastavit inak pravidla, formou ankety, kde kazdy cielene hlasuje, odpisali ze momentalne to nie je technicky mozne,, nie je??? ved ja sama obcas programujem a viem ze je to mozne, asi malo chodia po internete :),, Tieto rezy su famozne a Katke @kajusiqq ozaj velmi fandim, mat taku dceru :) tesim sa na dalsie jej vytvory, Peknu Velku Noc :)
kajusiqq
@mariamka :).....dakujem veľmi pekne za komentár:))......veľmi si vážim vaše komentáre:) (a len tak niesom Katka ale Karolína:).....ale to je jedno:))....ešte raz ďakujem:)
mariamka
@kajusiqq Karolinka ospravedlnenie :) ale kompliment rodicom ze Ti vybrali take krasne meno :) Krasnu Velku Noc :)
betka11
@kajusiqq pripájam sa k ostatným varecháčkam,si šikovnica šikovná mám jednu podobnú doma len je trochu staršia a tiež rada vypeká ale aj papá čo upečie, nosí do roboty kolegynkám aby degustovali a velmi sa teší keď im chutí,pekne velkonočné sviatky aj keď vonku to je skôr ako na vianoce
kajusiqq
@mariamka....hah Ďakujem @betka dakujem pekne:)......no aj ja som rada keď k nám nabehnu mamkine kolegyne alebo odnesie do robotky a počuvam chválu to vždy poteší:):) no ano vonku vianoce síce u nas v TV je to teraz skor jeseň leje a leje (rozmýšľam či sa vôbec hodia tieto"svieže rezy" ani nie snáď buduca veľká noc bude slnečnejšia.
isabel2
Škoda,že som ten recept nemala skôr,no nevadí-bude na budúce. Som rada,že tu blízko mňa žije také šikovne dievča,veď vychodňarky sú také.Si proste 1****************
alexdidi
@kajusiqq , tie tvoje rezy sú famózne...jednoduché(kto sa nebojí pracovať so želatinou) a pritom výborné, krásne a pritom opäť jednoducho a vkusne vyzdobené, gratulujem! Ináč so želatinou pracujem často, netreba sa jej báť, len skúšať a prísť na to, ako nato.....
francuzska1
kajka, si hviezda, naozaj vidno, ze to robis s laskou, ze ta to bavi a rada spravis nieco aj pre inych /kedze ty sama az tak nie si na kolace, tak asi pre inych vypekach/, suhlasim s varechacmi, pre mna si vitaz sutaze prave ty!!! fandim ti a prajem vela uspechov nielen v kuchyni;-)))
kajusiqq
Ďakujem za krásny komentár:)).....hm a niežeby mi nechutili len zmrzlinku si dám radšej:)).....ale ked už napečiem tak sa nedá odolať:)........a naozaj dakujem veľmi ma potešil tento komentár:)
michalina
@kajusiqq si velka sikovnica :) urcite sa inspirujem :) tie zajaciky su perfektny napad ze ma to nikdy nenapadlo :)
anicka11
...veselý zákusok :) veľmi sa mi páči,dajú sa použiť rôzne vykrajovačky podľa príležitosti...
odkaz pre violetu: dnes som čítala,že ananas obsahuje nejaké špecifické enzými,ktoré bránia stuhnutiu želatiny, hlavne keď sa použije čerstvý ananas. Preto sa radšej odporúča použiť kompót
janger
@kajusiqq , krasne rezy. Ako spomina @ancicka , ananas, papaja, kiwi a figy - vsetko toto ovocie v cerstvom stave sa nekamarati so zelatinou. Obsahuje enzym, ktory sposobi, ze zelatina nestuhne. Toto ovocie sa musi najprv na chvilku prevarit a problem je vyrieseny. Alebo pouzit zavarane ovocie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia