Veľkonočná povnina (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Typicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je iný a chuť tiež určite davam prednosť povnine pred sekanou:-*mnam:):))....myslím si že každý ma svoj recept ale dúfam že sa nájde niekto kto vyskúša aj ten moj:).....

1
porcia
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suché rohlíky narežeme na kolieska pridáme k nim vajcia a necháme cez noc odležať v chlade.....ak nepoužijeme čerstvú ale sušenú petržlenovu vňať pridáme ju tiež aby sa nasiakla:))
  2. Ráno pridáme čierne korenie,soľ,prelisovaný cesnak alebo nadrobno nakrájaný, nadrobno nakrájanu cibuľu, mäso premiešame
  3. Formu si vymastíme(šmalcom) vysypeme struhankou a naplníme masou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom:)
  4. Pečieme na 180-200 stupnov priblížne hodinku ale každý podľa svojej rúry:)...znak toho že je hotová je to že sa od kraju odlepuje sama:)Tu je vybrata z rúry to nevadí že je prasknuta ono sa to stiahne a aj tak ked je nakrajana nikomu to nevadí:D........
  5. Tu je nakrájana z blízka:) Z tejto dávky nám výde jeden bohatý srnčí chrbát. Krásne sviatky vám prajem:)......napapajte sa do sýtosti:)