Veľkonočná povnina (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Typicke veľkonočné:))....takto to robila ešte babka mojej babky........je to skoro to iste ako sekana teda postup je skoro taký istý iba pomer surovín je iný a chuť tiež určite davam prednosť povnine pred sekanou:-*mnam:):))....myslím si že každý ma svoj recept ale dúfam že sa nájde niekto kto vyskúša aj ten moj:).....
1 porcia |
60 minút na 180-200 °C |
Postup
- Suché rohlíky narežeme na kolieska pridáme k nim vajcia a necháme cez noc odležať v chlade.....ak nepoužijeme čerstvú ale sušenú petržlenovu vňať pridáme ju tiež aby sa nasiakla:))
- Ráno pridáme čierne korenie,soľ,prelisovaný cesnak alebo nadrobno nakrájaný, nadrobno nakrájanu cibuľu, mäso premiešame
- Formu si vymastíme(šmalcom) vysypeme struhankou a naplníme masou.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom:)
- Pečieme na 180-200 stupnov priblížne hodinku ale každý podľa svojej rúry:)...znak toho že je hotová je to že sa od kraju odlepuje sama:)Tu je vybrata z rúry to nevadí že je prasknuta ono sa to stiahne a aj tak ked je nakrajana nikomu to nevadí:D........
- Tu je nakrájana z blízka:)
Z tejto dávky nám výde jeden bohatý srnčí chrbát.
Krásne sviatky vám prajem:)......napapajte sa do sýtosti:)