Veľkonočná kapustnica podľa mamy Paulíny

Autor receptu: oldomachac

Sezonný, krajový recept č. 2.
Mám rád staré krajové jedlá, nielenže mi chutia, ale sa ich podľa možnosti aj snažím propagovať vo svojom okolí.
- toto je jedno z nich, je navyše aj sezónne, moja mama ho pripravovala, len na Veľkú noc
- temer všetky suroviny, majú spojitosť so sviatkami jari
- názov je síce môj, určite ho niekto spozná, ale u nich to inak volajú.

Suroviny

Postup

  1. - v hrnci variť sudovú kapustu s vodou a klobásou a slaninou, do mäkka, s koreninami
  2. - mäkkú klobásu a slaninu vybrať, pokrájať na kolieska a kocky
    - do kapusty naliať rozharbakané vajcia, zaliať mliekom, jemne povariť
  3. - nakoniec ochutiť čiernym korením a soľou a pridať kolieska klobásy a kocky slaniny
    - konzum: akokoľvek - teplé