Veľkonočná hlávka (plnka, ...)

Autor receptu: petronela282

Dnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a podarila sa mi. Tak pridavam svoj jednduchy receptik aj pre zaciatocnikov :-)

40
porcií
60 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rozky som si pokrajala na mesiaciky zaliali ho 20 zltkami. Pridala som ml.maso, sol, peper, vegeta, cesnak, petrz.vnat, kusky z uvarenej sunky, 3 naberacky zo sunkoveho vyvaru. Premiesala som a pridala nie uplne celkom vyslahane 20 bielka (asi 5min.mixerom som slahala). DO misky som si zozmrvila 1 kocku drozdia a zaliala jednou naberackou tepleho vyvaru. Pockala pokial sa drodie rozpusti a pridala som ku plnke a vsetko spolu premiesala a nechala asi 1 hod. kysnut na linke. Vymastila som si z palmarinom a vysypala struhankou babovkovu formu a formu na biskupsky chlebik. Ale lepsie by bolo este do dalsej formy lebo do tych dvoch som to natlacila a dost este vyrastla (podkysla).
  2. Piekla som na 180°C 90min. Po upeceni som nechala vychladit a vyklopila som. S formy na bis.chlebim mi to vyslo krasne cele vonku a babovkova forma sa mi spodok prilepil preto je na foto nizsia, tak uz v nej piect nebudem. Pozhanam si inu formu :-) Dobru chut.