Vegetariánska ihla
Autor receptu: mamatata2
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým, ktorí nemusia mať mäsko každý deň. Množstvo surovín som neuviedla presne, záleží od počtu stravníkov.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol a brokolicu uvarte v osolenej vode do polomäkka. Vychladnuté rozoberte na ružicky. Tvrdý syr nakrájajte na kúsky ( veľkosť podľa veľkosti ružičiek).
Striedavo napichujte na špajdle ružičku karfiolu, syr, brokolicu, syr, karfiol ... Obalte v trojobale a vypražte v oleji.
Podávať môžeme so zemiakmi, zeleninovou oblohou, tatárskou omáčkou a pod.
Z vody, v ktorej sme varili zeleninu môžeme uvariť zeleninovú polievku ( pridať koreňovú zeleninu, popr. zemiaky, ako kto je zvyknutý) a použiť do nej drobné kúsky, ktoré sa nedali použiť na ihly.
Dobrú chuť !