Vegetariánska ihla

Autor receptu: mamatata2

Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým, ktorí nemusia mať mäsko každý deň. Množstvo surovín som neuviedla presne, záleží od počtu stravníkov.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol a brokolicu uvarte v osolenej vode do polomäkka. Vychladnuté rozoberte na ružicky. Tvrdý syr nakrájajte na kúsky ( veľkosť podľa veľkosti ružičiek). Striedavo napichujte na špajdle ružičku karfiolu, syr, brokolicu, syr, karfiol ... Obalte v trojobale a vypražte v oleji. Podávať môžeme so zemiakmi, zeleninovou oblohou, tatárskou omáčkou a pod. Z vody, v ktorej sme varili zeleninu môžeme uvariť zeleninovú polievku ( pridať koreňovú zeleninu, popr. zemiaky, ako kto je zvyknutý) a použiť do nej drobné kúsky, ktoré sa nedali použiť na ihly. Dobrú chuť !