Pudingový dezert

Vegánske večerné tiramisu

Autor receptu: bakker

Keďže si radi pochutíme na tejto dobrote aj večer, boli sme nútení nahradiť kávu a kakao alternatívami, ktoré neobsahujú povzbudzujúce látky.* A pre vegánsku časť rodiny sme nahradili aj mliečne výrobky rastlinnými.

3
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Ako prvý si uvaríme klasický hustý vanilkový puding určený do mlieka s tým rozdielom, že ho robíme len s vodou. Nepridávame žiaden cukor, puding slúži len ako zahusťovadlo a nosič vanilkového krému. Potom, ako sa varil cca 5 minút ho odstavíme a dáme vychladnúť.
  2. Na dno nádoby poukladáme vrstvu piškót, ktorú hojne zalejeme bezkofeínovou kávou. Vysvetlím dôvod zalievania: keďže obvykle robievame tiramisu o hmotnosti cca 5 kg naraz, nemám trpezlivosť s namáčaním piškót. Namočené piškóty posypeme trochou sušených brusníc.
  3. Zmiešame kokosový jogurt s práškovým proteínom a vychladnutým pudingom, potom dôkladne zmixujeme. Vylejeme na namočené piškóty a potom znova navrstvíme piškóty, ktoré polejeme kávou, nezabudneme brusnice. Vrstvíme podľa veľkosti nádoby. Jogurt používame Vemondo, rastlinnú smotanou Sour Creamo a práškový proteín Nutrend I'm Whey Protein Vanilla, všetko z Lidlu.
  4. Na poslednú vrstvu nasypeme karobový prášok ako náhradu kakaa. Uložíme do chladničky a konzumujeme ďalší deň.